Kruiden zonder Zout
Deze
kruidenmengsels zijn allemaal zonder
zout,
Wil je gewoon het vlees, gehakt of
andere gerechten kruiden voeg dan zout
toe
Gehaktkruiden.
Ingredienten:
3 eetlepel gemalen korianderzaad
3 eetlepel selderieblad
2 eetlepel gemalen witte peper
1 eetlepel gemalen nootmuskaat
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gemalen gemberwortel
Bereiden:
Kneed 500 gram gehakt
2 verkruimelde beschuiten
1 eitje
1 eetlepel
kruidenmix door elkaar.
Draai er ballen van en braad ze op je
eigen manier.
Zoutvrije kruidenmix
Ingrediënten:
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels bonenkruid
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels gedroogde salie
1 theelepel citroenrasp
2 theelepels gedroogde foelie of piment
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde peterselie
2 theelepels gedroogde marjolein
2 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
Bereiden:
Maal alle ingrediënten samen in een
koffie- of kruidenmolen, of vijzel.
Laat de kruiden 24 uur op elkaar
inwerken..
Bewaar de kruidenmix in een luchtdicht
doos of pot.
Bewaar dit mengsel in een zoutvaatje op
de tafel in plaats van zout.
Perfect voor een zoutvrij dieet.
Shoarmakruiden
Shoarma is al zo ingeburgerd in
Nederland dat je er niet bijstilstaat
dat het uit de keuken uit het Midden Oosten
komt.
Dit recept bevat de basiskruiden.
Er zijn veel variaties in shoarmakruiden
Je kunt zelf nog naar smaak kruiden en
zout (als je niet zoutloos wilt eten)
toevoegen.
Ingrediënten:
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel knoflookpoeder
½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zwarte peper
½ theelepel gemalen kaneel
Bereiden:
Meng alle ingrediënten en gebruik het
naar smaak.
5 Kruiden Mengsel.
Een Chinese kruiderij
Ingrediënten:
1 eetlepel peper (Szechuanpeper of
zwarte peperkorrels)
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel steranijs
1 eetlepel kruidnagel
1 eetlepel kaneel
Bereiden:
Doe alles in een vijzel en wrijf het tot
poeder.
Of gebruik een oude koffiemolen of
kruidenmolentje.
Bewaar in een afgesloten pot. (kleine
jampot)
Tacokruiden:
Mexicaanse kruidenmix voor taco`s en
enchillada
Ingrediënten:
1 & ½ eetlepel chilipoeder
1 & ½ eetlepel paprikapoeder
3 theelepel uienpoeder
2 theelepel komijn
2 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel suiker
½ theelepel zwarte peper
Bereiden:
Meng alle kruiden door elkaar.
Bewaar in een afgesloten pot tot
gebruik.
Italiaanse kruiden.
Gebruik voor deze kruidenmix gedroogde
kruiden.
Ingrediënten:
2 theelepel basilicum
2 theelepel peterselie
2 theelepel oregano
1 theelepel uiensnippers
2 theelepel tijm
2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel salie
½ theelepel gemalen laurier
Bereiden:
Hussel alle kruiden door elkaar.
Bewaar ze in een luchtdichte doos of
pot.
Gyroskruiden.
Ingredienten:
3 eetlepels paprikapoeder
2 theelepel kerrie
2 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel uienpoeder
2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
2 theelepel oregano
2 theelepel tijm
2 theelepel rozemarijn
2 theelepel maïzena
Bereiden:
Hussel de kruiden door elkaar.
Bewaar ze in een luchtdichte doos of
pot.
Provençaalse kruiden (Herbes de
Provence)
De ingredienten voor provençaalse
kruiden staat niet vast.
De hoeveelheid verschilt nog wel eens
Ingredienten:
1 theelepel rozemarijn
1 eetlepel marjolein
1 eetlepel tijm
1 eetlepel bonenkruid
1/2 theelepel salie
1/2 theelepel lavendel
1 theelepel basilicum
Bereiden:
Hussel de kruiden door elkaar en bewaar
ze in luchtdichte trommel, pot of doos.
|