Met deze heerlijke broodjes bent
u verzekerd
van een feestelijke lunch
Italiaanse Ham met Mango
2 eetlepels zachte boter
4 sneetjes ontkorst
meergranenbrood
1 kropje radicchio
200 gram parmaham in dunne
plakjes gesneden
1 verse mango
8 vers gesneden
basilicumblaadjes
extra vergine olijfolie
verse takjes basilicum voor
garnering
Besmeer de sneetjes brood met
boter
en snijd ze diagonaal doormidden
Leg op elk stukje brood een
blaadje radicchio
Snijd de vetrandjes van de ham
en
drapeer de ham op de radicchio
Schil de mango en snijd hem in
schijfjes
Leg op de ham 3 schijfjes mango
en bestrooi met basilicum
Beprenkel de broodjes met
olijfolie
Garneer ze met takjes basilicum
Pittige kip Sandwich
Deze pittige kip kan ook in een
pitabroodje worden geserveerd
Snijd de kip dan voor het
marineren in dobbelsteentjes en
rijg de
stukjes kip aan satéstokjes
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel heldere honing
1 theelepel sesamolie
1 teentje geperste knoflook
175 gram kipfilet
4 sneetjes witbrood
25 gram taugé
25 gram rode paprika in smalle
reepjes
2 takjes verse peterselie voor
garnering
Voor de pindasaus :
1 1/2 theelepel zonnebloemolie
1 1/2 gesnipperde ui
1 teentje geperste knoflook
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/4 theelepel chilipoeder
5 theelepels pindakaas
2 eetlepels water
1 theelepel sojasaus
1/2 theelepel citroensap
Maak eerst de pindasaus
Verhit de olie in een pan en
fruit de ui glazig
Voeg de knoflook toe met de
specerijen en bak het al roerend
1 minuut
Voeg de pindakaas met water toe
en breng de saus aan de kook
Blijf de saus goed roeren
Leg de deksel op de pan en laat
de saus 5 minuten sudderen
Doe de pindasaus in een kom en
roer de sojasaus en citroensap
erdoor
Verhit de grill
Meng de sojasaus, honing,
sesamolie en knoflook in een kom
Kwast de kipfilet met dit sausje
Gril de kip 4 minuten aan beide
kanten
Snijd de kip in dunne plakken
Besmeer twee sneetjes brood met
pindasaus
Leg de plakjes kipfilet erop en
besmeer de de kipfilet met nog
wat pindasaus
Verdeel de taugé en rode paprika
over het belegde brood
en dek af met het andere sneetje
brood
Garneer het gerecht met
peterselie
Geef de overgebleven pindasaus
er apart bij
Sandwich van Ciabatta
Neem bij voorkeur Italiaanse
ciabatta in plaats van Frans
stokbrood voor deze
sandwich met zongedroogde
tomaten
Ingredienten:
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels pesto
1 ciabatta
100 gram mozzarella in plakjes
gesneden
100 gram parmaham in plakjes
gesneden
4 pruimtomaten in schijfjes
gesneden
verse basilicumblaadjes voor
garnering
Bereiden:
Meng de mayonaise en pesto in
een kom
Snijd de ciabatta in de lengte
door en besmeer
beide helften met het
pesto-mayo-mengsel
Leg de mozzarella op de onderste
helft van he tbrood
Leg de parmaham op de kaas en
verdeel
de tomaatschijfjes en basilicum
erover
Dek af met de bovenste helft van
het brood
snijd de ciabatta in drie
stukken
en garneer met takjes basilicum
Sandwich met salami
Ingredienten:
Een Amerikaanse specialiteit,
die behalve met
salami naar smaak belegd kan
worden
met ei, kaas, rauwkost en tonijn
2 harde puntbroodjes
2 eet;epels zachte boter
paar blaadjes lollo rosso
100 gram Amerikaanse koolsalade
100 gram Italiaanse salami in
plakjes gesneden
1 tomaat in schijfjes gesneden
2 eetlepels mayonaise
Bereiden:
Snijd de harde broodjes niet
geheel door
Vouw het broodje open en
besmeer beide helften met boter
Beleg de broodjes met de sla
en daarop een lepel koolsalade
Vouw de plakjes salami dubbel
en leg ze op de koolsalade
Verdeel er nog wat sla
schijfjes tomaat en mayonaise
over
Broodje omelet
Ingredienten:
Dien voor de verandering eens
een broodje omelet op
4 harde puntbroodjes
3 eetlepels ketchup
8 eieren
handvol gehakte bieslook
50 gramzongedroogde tomaten in
stukjes
50 gram boter
handvol waterkers
zout
zwarte peper
Bereiden:
Snijd de puntbroodjes door en
hol ze een beetje uit
Besmeer de broodjes met ketchup
Breek de eieren en klop ze in
een kom
Voeg 4 eetlepels water, bieslook
en de stukjes zongedroogde
tomaat toe
Breng het op smaak met zout en
peper
Smelt een kwart van de boter in
de koekenpan
Schenk een kwart van het
eimengsel erin
Til na enkele seconden de randen
op om het vloeibare gedeelte
eronder te laten lopen
Herhaal dit tot de omelet vast
is geworden
Bak de omelet op laag vuur tot
de bovenkantnog iets vochtig is
Vouw de omelet dubbel en laat
deze uit de koekenpan op het
broodje glijden
Bak op dezelfde wijze nog drie
omeletten
Garneer de broodjes met
waterkers
Sandwiches met komkommer
Deze traditionele populaire
"high tea" sandwiches
zijn eenvoudig te bereiden
Marineer de komkommerschijfjes
30 minuten
Ingredienten:
1/2 komkommer
2 eetlepels witte wijnazijn
50 gram zachte boter
8 sneetjes witbrood
zout
zwarte peper
komkommervlinders voor garnering
Bereiden:
Snijd een stuk komkommer af voor
garnering
Schil de rest van de komkommer
en
snijd hem in dunne schijfjes
Leg de schijfjes in een kom
voeg de azijn toe en laat het
een half uur marineren
Besmeer het brood met boter en
schik de schijfjes op de
sneetjes
Strooi naar smaak zout en peper
over
de komkommerschijfjes
Dek af met een ander sneetje
Druk de sandwiches iets aan en
snijd de korstjes eraf
Snijd elke sandwich in vier
driehoekjes
Leg de sandwiches in de vorm
van een waaier op een bord
Garneer met de komkommervlinders
Bagels met zalm
Ingredienten:
2 bagels
100 gram roomkaas
1 theelepel citroensap
1 eetlepel vers geknipte
bieslook
beetje melk
100 gram gerookte zalm
zout
zwarte peper
schijfjes citroen voor garnering
takjes dille voor garnering
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180
graden
Verpak de bagels in alu-folie en
verwarm ze 10 minuten in de oven
Meng de roomkaas met citroensap
bieslook en melk om het mengsel
te verdunnen
Breng het op smaak met zout en
peper
Snijd de bagels overdwars
doormidden en smeer de roomkaas
op de onderste bagelhelften
Schik de gerookte zalm op de
roomkaas en dek ze af met de
bovenste bagelhelften
Garneer de bagels met
citroenschijfjes en takjes dille
BLT sandwich
Ingredienten:
4 sneetjes brood naar keuze
1 eetlepel zachte boter
paar blaadjes knapperige sla
1 tomaat in plakjes gesneden
8 plakken bacon
2 eetlepels mayonaise
Bereiden:
Besmeer twee sneetjes brood met
boter
Leg de sla op het brood en
dek af met plakjes tomaat
Gril de bacon knapperig
Leg de bacon op de tomaat
Besmeer de andere twee sneetjes
met mayonaise
Leg het sneetje op de bacon,
druk ze iets aan
en snijd ze diagonaal in tweeën
Serveer de sandwiches direct
Pastrami op Roggebrood
Ingredienten:
2 eetlepels zachte boter
4 dunne sneetjes roggebrood
1 eetlepel Duitse mosterd
100 gram pastrami
4 augurken
radijschrysant voor garnering
lente-ui-kwast voor garnering
Bereiden:
Besmeer twee sneetjes brood met
boter
en de andere twee met mosterd
Leg de pastrami op de mosterd
Snijd de augurken overlangs in
plakjes
Leg de augurken op de pastrami,
dek af
met andere sneetjes brood
en druk het stevig aan
Rooster de sandwich aan beide
kanten
onder de grill goudbruin
Garneer met een radijschrysant
en een lente-ui-kwast
Clubsandwich
Ingredienten:
2 eetlepels zachte boter
2 sneetjes bruinbrood
1 sneetje witbrood
2 plakjes rosbief
1 theelepel mierikswortelrelish
paar blaadjes frisëesla
1 tomaat in plakjes gesneden
1/2 geschilde avocado in plakjes
2 eetlepels mayonaise
wortelkrullen voor garnering
gevulde olijven voor garnering
Bereiden:
Besmeer de sneetjes bruinbrood
aan één kant
met boter en het sneetje
witbrood
aan beide kanten
Bedek een sneetje bruinbrood met
rosbief
een beetje mierikswortelrelish
en sla
Leg hierop eerst het sneetje
witbrood
en dan de schijfjes tomaat en
avocado
Smeer hier mayonaise overheen en
dek af
met het overgebleven sneetje
brood
Druk de sandwich iets aan en
snijd hem diagonaal tweemaal
door
Prik de wortelkrullen en gevulde
olijven aan
cocktailprikkers en steek ze in
de sandwiches
Tip van de kok
Om mierikswortelrelish te
maken mengt u
in een kom 3 eetlepels kwark
4 theelepels grove mosterd en
4 theelepels mierikswortelsaus
|