Gebakken rijst met ananas en monchou
300 gr. rijst
zout en peper
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rood Spaans pepertje
1 verse ananas
200 gr. Monchou (room kaas)
150 gr. hamblokjes
2 eetlepels sojasaus
2 eieren
125 gr. gepelde garnalen
4-5 eetlepels gesnipperde koriander
Kook de rijst gaar. Snipper de ui en de
knoflook.
Snijd het pepertje in ringen.
snijd het vruchtvlees van de ananas in
stukjes en hol de ananas verder uit.
Snijd de Monchou in stukjes.
Roerbak de
ui en knoflook in +/- 3 min.
Voeg de ham
en peper toe en roerbak alles nog +/- 1
min.
Roer de sojasaus en de losgeklopte
eieren erdoor en roerbak tot de eieren
gestold zijn.
Schep de rijst erdoor en
roerbak het geheel totdat het goed
gemengd en door en door warm is.
Roer de
ananas en de garnalen erdoor.
Breng het
gerecht met sojasaus en peper op smaak.
Schep de blokjes Monchou en de koriander
erdoor.
Leg de ananas helften op een
schaal en vul ze met het rijst mengsel.
Gebakken rijst met ham en garnalen
350g rijst
2 eetlepels olie
2 eieren
zout
150g ham
100g garnalen
1 eetlepel sojasaus
Kook de rijst gaar volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Klop de eieren los met wat zout.
Verhit de olie in de wok,
giet de eieren in de wok en voeg de gare
rijst toe als het ei bijna is gestold.
Schep de rijst erdoor tot de korrels met
ei zijn vermengd.
Snijdt de ham in reepjes en roer deze
met de garnalen door de rijst.
Roer er nog wat sojasaus door
Rijst met gehakt uit de oven
2 uien
2 rode paprika's
250g prei
500g gehakt
2 eetlepels shoarmakruiden
15g boter
peper
zout
400g rijst
1 dl room
2 eieren.
150g geraspte kaas
Maak de uien schoon en snipper ze.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in
stukjes.
Maak de prei schoon en snij deze in
ringen.
Kook de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de boter in een pan en bak hierin
het gehakt rul.
Voeg de shoarma kruiden en wat peper en
zout toe.
Doe er dan de uien, paprika's en de prei
erbij en bak dit 5 minuten.
Schep de rijst door het gehaktmengsel.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de
rijst.
Klop de eieren met de room, wat zout en
peper door elkaar en giet dit over de
rijst.
Strooi er de geraspte kaas over en zet
het gerecht 20 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden.
Rijst met kippelevers
400g rijst
50g spekblokjes
2 uien
1 rode paprika
100g champignons
400g kippenlevers
zout
peper
paprikapoeder
Kook de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Maak de paprika schoon en snijd deze in
kleine reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze
in plakjes.
Snijd de kippenlevers wat kleiner en
bestrooi ze met wat peper en zout.
Bak in een pan de spekblokjes uit en
fruit hierin eventjes de uien.
Voeg dan de kippenlevers toe en bak deze
even mee.
Doe dan de paprika, champignons, zout,
peper en paprikapoeder erbij.
Laat dit 10 minuten zachtjes bakken.
Schep dan de rijst erdoor en laat het
gerecht goed warm worden
Rijst met mosselen
400g rijst
zout
peper
2 uien
1 teentje knoflook
300g gekookte mosselen
gehakte peterselie
Kook de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en het knoflookteentje en
snipper ze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit
hierin eventjes de ui en knoflook.
Bak dan de mosselen even mee en voeg een
beetje peper toe.
Schep dan de rijst met de peterselie
door de mosselen
Rijst met shoarma
500g shoarmavlees
boter
2 tomaten
1 rode paprika
1 prei
400g witte rijst
1 blikje maïs
1 ui
Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
Maak de paprika schoon en snij hem in
stukjes.
Maak de prei schoon en snij hem in
ringetjes.
Laat de maïs uitlekken.
Kook de rijst volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit wat boter in een pan en bak
hierin het vlees bruin en gaar.
Voeg dan de tomaten, paprika, prei en
maïs toe en bak dit even mee.
Geef de rijst er apart bij.
Rijst van de boswachtersvrouw
200 gram rijst
3 eetlepels olijfolie
2 uien
tomatenpuree
150 gram
champignons
4 dl bouillon
50 gram boter
50 gram geraspte kaas
150 gram gerookt borstspek
Schil de uien en snij ze in reepjes.
Snij het spek in juliënne.
Maak de champignons schoon en snijd ze
in plakjes.ze.
Verhit de olie in een pan en sauteer
hierin de juliënne spek.
Laat ze bruin worden en haal ze uit de
olie. Zet ze apart.
Doe dan de champignons in de olie, geef
er zout en peper over, sauteer ook deze
bruin en zet ze apart bij het spek.
Sauteer dan de uien in dezelfde olie
lichtbruin.
Voeg dan de rijst bij de uien en roer
deze goed door totdat de rijst glazig
wordt.
Voeg dan de champignons en het spek toe
en een eetlepel tomatenpuree.
Geef er de bouillon bij, doe de deksel
op de pan en laat op zeer zacht vuur 18
à 20 minuten koken.
Geef dan de rijst in een voorverwarmde
dienschaal, werk er de boter en kaas
door en serveer
Tropische kerryrijst
1 pak snelkookrijst
300 gr.gehakt
2 bananen
10 ananasschijven
3 eetlepels gembersiroop
peper,zout
1 zakje kerriesaus
De ananas en de bananen in stukjes
snijden.
Gehakt kruiden met peper en zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op
het pak.
Draai van het gehakt kleine
balletjes.verhit een klontje boter in
een pan en bak hierin de gehaktballetjes
snel bruin en gaar. Maak de kerrie saus
volgens de aanwijzing op het zakje en
voeg dit toe aan de gehaktballetjes.
Laat dit alles ongeveer 5 minuten
zachtjes sudderen en voeg op het laatst
de ananas,banaan en de gembersiroop toe.
Serveer de saus over de rijst heen.
Geef er een gemengde fruitsalade bij.
Rijst met champignons en spek.
200 gr.rijst
3 eetlepels olijfolie
2 uien
tomatenpuree
150 gr.champignons
4 dl.bouillon
50 gr.boter
50 gr.geraspte kaas
150 gr.gerookt spek
Schil de uien en snij ze fijn.maak de
champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin
de blokjes spek. Laat ze bruin worden en
haal ze uit de olie. Zet ze apart.
Doe dan de champignons in de olie,
strooi er zout en peper over , bak ook
deze mooi bruin en haal ze dan uit de
olie en doe ze bij het spek.
Bak dan de uien in dezelfde olie mooi
bruin, voeg dan de rijst bij de uien en
roer dit goed door tot dat de rijst
glazig wordt.
Voeg dan de champignons en het spek toe
,en een eetlepel tomatenpuree.
Giet de bouillon erbij en doe het deksel
op de pan en laat de rijst op een zeer
zacht vuur 18 tot 20 minuten koken.
Schep de rijst in een voorverwarmde
schaal en werk er de boter en de kaas
door en serveer direct.