Spaghetti met
spinazie-gorgonzola-kruidensaus...
200 ml. slagroom
500 gr. spinazie
Iets meer dan een half pak spaghetti
150 gr. gorgonzola in stukjes gesneden
1 theel. gedroogde rozemarijn
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. gedroogde basilicum
1 eetl. madeira
snufje knoflookpoeder
versgemalen 4 seizoenenpeper
3 tuinkruidenbouillon tabletten
Kook de spinazie gaar, en laat goed
uitlekken.
Kook de spaghetti in twee liter water met de
3 tuinkruidenbouillon tabletten.
Maak intussen van de slagroom met de kaas,
tijm, rozemarijn, basilicum, madeira, snufje
knoflookpoeder, en vers gemalen peper een
saus tot de kaas goed is opgenomen en laat
nog 2 min zachtjes pruttelen.
Maak de spinazie met een vork goed los en
meng dit door de spaghetti,
Doe vervolgens de saus erbij, en schep goed
door elkaar, laat goed doorwarmen.
Spaghetti laagjes met mascarpone
250 g spaghetti
2 aubergines
1 ui
5 eetlepels olijfolie
250 g rundergehakt
200 g mascarpone (pot a 250 g)
2 potten pastasaus tomaten
en mascarpone (a 185 g)
Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
Aubergines schoonmaken, in dunne plakken
snijden en met zout bestrooien.
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan 2 el olie verhitten.
Aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min.
bakken en laten uitlekken.
In koekenpan in rest van olie ui 1 min.
bakken.
Gehakt toevoegen en in 4 min. rul bakken.
Mascarpone door gehakt roeren en met zout en
peper op smaak brengen.
Saus door spaghetti roeren.
In ovenschaal helft van spaghetti scheppen,
afdekken met helft van aubergines, gehakt
erover verdelen. Rest van aubergines erop
leggen en afdekken met laag spaghetti.
Schotel afgedekt in oven zetten en in 20
min. gaar laten worden.
Laatste 10 minuten deksel verwijderen om
spaghetti te laten kleuren
Spaghetti prei-gorgnzola.
Half pak spaghetti
150gr. gorgonzola
2 grote preien
250ml. slagroom
50gr. boter
Snij de prei in ringen.
Kook de spaghetti volgens de
gebruiksaanwijzing.
Smelt in een pan de boter en fruit de prei
glazig.
Doe de slagroom erbij en laat 1 min.
doorstoven.
Voeg de in blokjes gesneden gorgonzola toe
en laat een paar min. verder pruttelen
Maak op smaak met wat zout en peper.
Giet de pasta af en laat uitlekken.
Doe de pasta op voorverwarmde borden en giet
er de saus overheen
Pasta met courgette en gehaktballetjes.
7 sjalotjes
500 gr rundergehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
nootmuskaat
1,5 theelepel bouillonpoeder
peper
500 gr penne pasta
1 courgette
1 doosje cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie zout
Pel de sjalotjes, snipper een sjalotje fijn
en snijd de andere sjalotjes elk in 4
partjes .
Meng in een kom het gehakt, het
fijngesnipperde sjalotje, het ei, paneermeel,
nootmuskaat, bouillonpoeder en peper door
elkaar .
Maak met natte handen 20 kleine
gehaktballetjes .
Kook de penne pasta beetgaar volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking .
Snijd intussen de courgette in reepjes van
circa 5 cm lang en halveer de
cherrytomaatjes .
Verhit de olijfolie in een hapjespan en
fruit hierin de partjes sjalot 5 minuten .
Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in 5
minuten rondom goudbruin.
Voeg de courgette toe en bak deze al
omscheppend circa 5 minuten mee .
Voeg tenslotte de cherrytomaatjes toe en bak
deze 2 a 3 minuten mee.
Giet de pasta af en breng de gehaktballetjes
op smaak met zout en peper .
Verdeel de penne pasta en het
courgettegerecht met gehaktballetjes over 4
borden .
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas
Spaghetti met rode saus en kaas
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 doosje cherry (kers)tomaatjes
2 eetl. olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse
kruiden
1 theel. paprikapoeder
1 eetl. citroensap
1 theel. suiker
zout en versgemalen peper
300 g spaghetti of andere pasta naar keuze
100 g versgeraspte oude Goudse kaas
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de
schoongemaakte paprika in blokjes.
Halveer de gewassen kerstomaatjes.
Verhit de olie in een steelpan en laat de ui
glazig fruiten.
Laat de knoflook kort meefruiten.
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort
fruiten om de scherpe smaak kwijt te raken.
Voeg de gezeefde tomaten, de kruiden en het
paprikapoeder toe en laat met het deksel op
de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de paprikablokjes en de kerstomaatjes
toe en laat kort doorwarmen.
Breng de saus verder op smaak met het
citroensap, de suiker en wat zout en peper.
Kook intussen de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking in ruim water
met wat zout beetgaar, giet af en laat
uitlekken.
Doe de pasta in een met kokend water
voorverwarmde schaal, schep er de rode saus
op en bestrooi met de geraspte kaas.
Spaghetti met mosselen.
1 zak mosselen (2 kilo)
00 g spaghetti
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
500 g trostomaten
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g)
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
Mosselen schoonmaken, openstaande exemplaren
die na ferme tik op aanrecht niet sluiten,
weggooien. Mosselen volgens
gebruiksaanwijzing bereiden.
Spaghetti in ruim water beetgaar koken. Ui
en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaten schoonmaken en in partjes snijden,
zaadjes verwijderen.
In braadpan ansjovis met olie verhitten en al roerende ansjovis laten 'smelten'.
Ui, knoflook en peper toevoegen en 2 min.
zacht bakken.
Tomaten toevoegen en 3 min. meebakken.
Tomatensaus op laag vuur warm houden.
Enkele mosselen in schelp achterhouden, rest
van mosselen uit schelpen halen.
Losse mosselen door saus roeren. Peterselie
fijnknippen.
Spaghetti met saus mengen en in schaal
overdoen.
Spaghetti met peterselie bestrooien en met
achtergehouden mosselen garneren
Dirk`s Spaghettisaus
1 1/2 pond gehakt,
bakje champignonschampignons,
1 rood pepertje,
3 teentjes knoflook,
1 groene paprika.
ui.
1 blik tomatenblokjes
1 fles spaghettisaus.
Rode wijn.
Zwarte olijven ontpit en in stukjes
Peper en zout.
Peterselie(verse)
salie,rosemarijn,thijm.
Parmezaanse kaas(vers geraspt)
Snijd alle groenten in stukjes
Maak het gehakt aan met brood geweekt in
melk.
Hak de peterselie fijn en doe door de gehakt
met wat van de kruiden
(je kunt ook kant en klare italiaanse
kruiden gebruiken)
Vorm van de helft van het gehakt kleine
balletjes en bak ze in de koekenpan bruin.
Bak de ui met knoflook in een grote pan.
Voeg de fijngesneden peper toe en de rest
van het gehakt
Bak de gehakt rul dan rest van de groente
erbij.
Voeg de tomatenblokjes,balletjes gehakt en
de spaghettisaus toe.
Rode wijn erbij en laten sudderen
Kook de pasta.Roer er een scheut olijfolie
door na het uitlekken
Doe de saus op de borden en schep daarover
de pasta
Parmezaanse kaas erover.
Geef er nog een salade bij en een lekker
glaasje wijn
Pittige Pasta met Paddestoelensaus
15 gr,boter
6 el.olijfolie
250 gr.wilde paddestoelen,in plakjes
25 gr.bloem
2 dl. runderbouillon
1? dl.stevige rode wijn
1 el. tomatenpuree
4 tomaten,ontveld en in blokjes
1 tl.suiker
1 el.basilicum,fijngesneden
2 teentjes knoflook,fijngesneden
2 verse rode chilipepers,zonder zaad en
gesneden
2 verse groene chilipepers,zonder zaad en
gesneden
peper en zout
400 gr.penne
Kook de pasta in 8-10 min beetgaar.(Giet de
pasta niet te goed af,want door het zetmeel
plakt de saus goed aan de pasta.)en houdt ze
warm
Verhit de boter en 4 el.olie in de pan,bak
hierin de paddestoelen 5 min.op een matig
vuur onder af en toe roeren.
Roer er geleidelijk de bouillon en de wijn
erdoor en breng ze aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel 15
min.sudderen.
Voeg de
tomaten,tomatenpuree,suiker,bacilicum en
peper en zout naar smaak toe en laat het
geheel nog 30 min.sudderen.
Verhit de resterende olie in een hapjespan
en bak de knoflook en chilipepertjes 5 min.
alroerend
Roer het paddestoelenmengsel erdoor,proef en
voeg eventueel zout toe.
Laat het geheel 20 min.sudderen
Schep de saus goed door de warme pasta en
serveer het gerecht meteen.
|