Kerstdrankjes





 



Christmas Punch.

Deze kerstpunch is een goed recept voor kerst of oud en nieuw party`s
En je kunt het naar je eigen smaak aanpassen.
Verander de hoeveelheis fruit en rum voor een andere smaak
Het citroensap kun je wisselen met limoensap
Met een volle fles rum krijgt deze punch een volwassen smaakje!

Ingredienten:

1/2 cup suiker
2 cups sinaasappelsap (zonder pulp)
2/3 cup citroensap
1 fles lichte rum (750ml)
1 borrelglaasje triple sec (optioneel)
1 sinaasappel (in ronde schijfjes)
1 citroen (in ronde schijfjes)
1 potje marasquin kersen met sap
1 blikje ananas (in stukjes)
1 liter ijskoud bubbel water
ijsblokjes (verse)

Bereiden:

Doe in een grote kom de suiker, sinaasappelsap en citroensap.
Roer tot de suiker is opgelost.
Doe de rum, triple sec en kersen met sap erbij.
Doe de ananas, citroen en sinaasappel rondjes erbij.
Zet 1 a 2 uur in de koelkast om de smaken in te laten trekken
Voeg het bubbeltjes (spa)water toe
Voeg ijs toe voor het serveren.

                                                                                      Bron: Edrink Recipes



Egg Nog

Egg nog, ook wel eierpunch genoemd is een cocktail op basis van melk, cognac en een ei.
Deze mixdrank wordt zeer geschikt bevonden voor winteravonden.
Het recept werd waarschijnlijk al in de 18e eeuw gebruikt door de Engelse aristocratie.
Rond 1800 werd het geÔntroduceerd in de Verenigde Staten.
Omdat cognac duur was werd vaak gebruik gemaakt van rum....

Ingredienten:

170 gram poedersuiker
1 liter melk
6 dl.whisky
3 dl. rum
1 liter slagroom
nootmuskaat
12 eieren

Bereiding:

Klop het eigeel van de twaalf eieren en voeg de poedersuiker hier aan toe.
Roer dit mengsel tot er een gladde schuimmassa ontstaat.
Voeg hier de melk, whiskey en de rum aan toe.
Klop in aparte kommen de slagroom en de eiwitten.
Meng alle ingrediŽnten door elkaar en strooi er een beetje nootmuskaat bij.
Klaar is de eggnog

TIP:
In mooie glazen serveren met een dot slagroom bovenop.
Het ziet er gelijk feestelijk uit.


Koffie met Baileys

Ingredienten:

300 ml volle melk
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
125 gram pure chocolade
200 ml slagroom
8 kopjes espresso
150 ml Baileys of coffee cream
geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering

Bereiden:

Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
Klop de slagroom stijf.
Zet 4 glazen klaar.
Maak de espresso en giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.

                                                                                                       Bron: Foodies December 2009.



Koffie met Chocolade en Amaretto

Ingredienten:

2 glazen
Verse koffie
2 eetlepels chocoladesiroop
2 eetlepels Kahlua
2 eetlepels Bailey’s
2 eetlepels Amaretto
verse geklopte slagroom met suiker
geschaafde chocolade (wit of bruin)

Bereiden:

Begin met de koffie en schenk deze heet in (transparante, als je de laagjes wil zien) glaasjes, tot ongeveer 2/3 vol.
Schenk vervolgens de chocoladesiroop (bijv. Hershey’s) via een eetlepel in de koffies, een eetlepel per glaasje.
Omdat de chocoladesiroop zwaarder is dan de koffie, zakt ie naar de bodem.
Vervolgens voeg je de Kahlua, Bailey’s Irish Cream en Amaretto toe (ook weer een eetlepel per kopje).
Tot slot de slagroom, vul de glazen tot de rand.
Sprinkle er geschaafde chocolade overheen en serveer meteen.
Deze koffie is echt fingerlicking good!

                                                                                                            Bron: casaveneracion.com



Candy Cane Koffie

Ingredienten:

2 mokken of glazen
25 ml Peppermint Schnapps (Goldschlager)
25 ml Creme de Cacao
Verse koffie
Verse slagroom (kloppen met suiker naar smaak)
Verse limoen
Gecrushte candy canes (peppermint sticks)

Bereiden:

Wrijf de rand van een mok of glas in met limoen,
en dip het in een bord met gecrushte of in stukjes gestampte candy canes.
Voeg de 25 ml Peppermint Schnapps toe en de 25 ml Creme de Cacao.
Vul aan tot het glas voor 3/4 vol is met verse koffie.
Eindig met een flinke dot vers geklopte slagroom (met suiker) en garneer met een verse candy cane.


Pepermunt Hot Chocolade

Ingredienten

1/3 cup cacao poeder
1 kwart liter melk
85 gram chocolade
2 theelepels pepermunt extract
4 pepermunt sticks (0ptioneel)
snufje zout

Bereiden:

Doe de melk en de cacao in een steelpan
Mix tot de chocolade poeder is opgelost
Doe de gehakte chocolade erbij met de pepermunt extract
Laat boven laag vuur onder af en toe roeren de chocolade smelten (8 a 10 minuten)
Breng aan de kook en haal gelijk eraf
Voeg een snufje zout toe en giet de bekers vol

Serveer met pepermunt stick

                                                                                                                           Bron: Martha Stewart


Wintersmoothie

Ingredienten:

2 1/2 cups ananassap
2 1/2 cups vers geperste sinaasappelsap
3/4 cup yoghurt
1 banaan (gepeld)
3 eetlepels honing
1/4 theelepel kaneel
Om te garneren:
Sinaasappelpartjes

Bereiden:

Vul een ijsblokjesvorm met ananassap
En 1 met sinaasappelsap
Zet in de vriezer en laat ze bevriezen
Doe de yoghurt met de banaan, honing en kaneel in een blender
Mix alles door elkaar
Doe in een kom en zet opzij
Maak de blender schoon en vul deze met de ananas ijsblokjes en de overgebleven ananassap
Laat draaien tot de ijsblokjes zijn vergruisd
Verdeel dit over 4 glazen
Doe er een laagje yoghurt over en zet even in de vriezer
Doe de sinaasappel ijsblokjes in de blender en voeg het overgebleven sinaasappelsap toe
Laat even draaien
Haal de glazen uit de vriezer en schenk er een laagje sinaasappelslush op uit de blender
Garneer het glas met een partje sinaasappel
Serveer meteen

                                                                                                                              Bron: Martha Stewart