Christmas Punch.
Deze kerstpunch is een goed recept voor
kerst of oud en nieuw party`s
En je kunt het naar je eigen smaak
aanpassen.
Verander de hoeveelheis fruit en rum
voor een andere smaak
Het citroensap kun je wisselen met
limoensap
Met een volle fles rum krijgt deze punch
een volwassen smaakje!
Ingredienten:
1/2 cup suiker
2 cups sinaasappelsap (zonder pulp)
2/3 cup citroensap
1 fles lichte rum (750ml)
1 borrelglaasje triple sec (optioneel)
1 sinaasappel (in ronde schijfjes)
1 citroen (in ronde schijfjes)
1 potje marasquin kersen met sap
1 blikje ananas (in stukjes)
1 liter ijskoud bubbel water
ijsblokjes (verse)
Bereiden:
Doe in een grote kom de suiker,
sinaasappelsap en citroensap.
Roer tot de suiker is opgelost.
Doe de rum, triple sec en kersen met sap
erbij.
Doe de ananas, citroen en sinaasappel
rondjes erbij.
Zet 1 a 2 uur in de koelkast om de
smaken in te laten trekken
Voeg het bubbeltjes (spa)water toe
Voeg ijs toe voor het serveren.
Bron:
Edrink Recipes
Egg Nog
Egg nog, ook wel eierpunch genoemd is
een cocktail op basis van melk, cognac
en een ei.
Deze mixdrank wordt zeer geschikt
bevonden voor winteravonden.
Het recept werd waarschijnlijk al in de
18e eeuw gebruikt door de Engelse
aristocratie.
Rond 1800 werd het geïntroduceerd in de
Verenigde Staten.
Omdat cognac duur was werd vaak gebruik
gemaakt van rum....
Ingredienten:
170 gram poedersuiker
1 liter melk
6 dl.whisky
3 dl. rum
1 liter slagroom
nootmuskaat
12 eieren
Bereiding:
Klop het eigeel van de twaalf eieren en
voeg de poedersuiker hier aan toe.
Roer dit mengsel tot er een gladde
schuimmassa ontstaat.
Voeg hier de melk, whiskey en de rum aan
toe.
Klop in aparte kommen de slagroom en de
eiwitten.
Meng alle ingrediënten door elkaar en
strooi er een beetje nootmuskaat bij.
Klaar is de eggnog
TIP:
In mooie glazen serveren met een dot
slagroom bovenop.
Het ziet er gelijk feestelijk uit.
Koffie met Baileys
Ingredienten:
300 ml volle melk
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
125 gram pure chocolade
200 ml slagroom
8 kopjes espresso
150 ml Baileys of coffee cream
geraspte chocolade, chocoladevlokken of
cacao voor de garnering
Bereiden:
Verwarm de melk in een steelpannetje
maar laat hem net niet koken.
Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje
toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
Schenk de melk door een zeef en roer er
de in stukjes gebroken chocolade
doorheen totdat deze gesmolten is.
Klop de slagroom stijf.
Zet 4 glazen klaar.
Maak de espresso en giet in elk glas
twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
Verdeel vervolgens de chocolademelk over
de glazen en schep de slagroom er
bovenop.
Garneer de glazen met geraspte chocolade,
chocoladevlokken of cacaopoeder.
Bron: Foodies December 2009.
Koffie met Chocolade en Amaretto
Ingredienten:
2 glazen
Verse koffie
2 eetlepels chocoladesiroop
2 eetlepels Kahlua
2 eetlepels Bailey’s
2 eetlepels Amaretto
verse geklopte slagroom met suiker
geschaafde chocolade (wit of bruin)
Bereiden:
Begin met de koffie en schenk deze heet
in (transparante, als je de laagjes wil
zien) glaasjes, tot ongeveer 2/3 vol.
Schenk vervolgens de chocoladesiroop (bijv.
Hershey’s) via een eetlepel in de
koffies, een eetlepel per glaasje.
Omdat de chocoladesiroop zwaarder is dan
de koffie, zakt ie naar de bodem.
Vervolgens voeg je de Kahlua, Bailey’s
Irish Cream en Amaretto toe (ook weer
een eetlepel per kopje).
Tot slot de slagroom, vul de glazen tot
de rand.
Sprinkle er geschaafde chocolade
overheen en serveer meteen.
Deze koffie is echt fingerlicking good!
Bron:
casaveneracion.com
Candy Cane Koffie
Ingredienten:
2 mokken of glazen
25 ml Peppermint Schnapps (Goldschlager)
25 ml Creme de Cacao
Verse koffie
Verse slagroom (kloppen met suiker naar
smaak)
Verse limoen
Gecrushte candy canes (peppermint
sticks)
Bereiden:
Wrijf de rand van een mok of glas in met
limoen,
en dip het in een bord met gecrushte of
in stukjes gestampte candy canes.
Voeg de 25 ml Peppermint Schnapps toe en
de 25 ml Creme de Cacao.
Vul aan tot het glas voor 3/4 vol is met
verse koffie.
Eindig met een flinke dot vers geklopte
slagroom (met suiker) en garneer met een
verse candy cane.
Pepermunt Hot Chocolade
Ingredienten
1/3 cup cacao poeder
1 kwart liter melk
85 gram chocolade
2 theelepels pepermunt extract
4 pepermunt sticks (0ptioneel)
snufje zout
Bereiden:
Doe de melk en de cacao in een steelpan
Mix tot de chocolade poeder is opgelost
Doe de gehakte chocolade erbij met de
pepermunt extract
Laat boven laag vuur onder af en toe
roeren de chocolade smelten (8 a 10
minuten)
Breng aan de kook en haal gelijk eraf
Voeg een snufje zout toe en giet de
bekers vol
Serveer met pepermunt stick
Bron: Martha Stewart
Wintersmoothie
Ingredienten:
2 1/2 cups ananassap
2 1/2 cups vers geperste sinaasappelsap
3/4 cup yoghurt
1 banaan (gepeld)
3 eetlepels honing
1/4 theelepel kaneel
Om te garneren:
Sinaasappelpartjes
Bereiden:
Vul een ijsblokjesvorm met ananassap
En 1 met sinaasappelsap
Zet in de vriezer en laat ze bevriezen
Doe de yoghurt met de banaan, honing en
kaneel in een blender
Mix alles door elkaar
Doe in een kom en zet opzij
Maak de blender schoon en vul deze met
de ananas ijsblokjes en de overgebleven
ananassap
Laat draaien tot de ijsblokjes zijn
vergruisd
Verdeel dit over 4 glazen
Doe er een laagje yoghurt over en zet
even in de vriezer
Doe de sinaasappel ijsblokjes in de
blender en voeg het overgebleven
sinaasappelsap toe
Laat even draaien
Haal de glazen uit de vriezer en schenk
er een laagje sinaasappelslush op uit de
blender
Garneer het glas met een partje
sinaasappel
Serveer meteen
Bron: Martha Stewart
|