Hamburgers
Wat is er nu lekkerder dan een
sappige burger, perfect gegrild,
op een knapperig broodje en
voorzien van je favoriete saus
of andere toebehoren.
Wanneer was de laatste keer dat
je de "volmaakte" burger hebt
gegeten, genietend van elke
volgende hap??
Hoe hamburgers te maken weet
iedereen.
Welk soort gehakt je ervoor
gebruikt is eigenlijk niet zo
belangrijk.
Dat hangt geheel van je eigen
smaak af.
Meestal word er rundergehakt of
tartaar gebruikt.
De 1 houd van een vette
hamburger en een ander
apprecieert meer de wat drogere
variant.
Dat hangt van het soort vlees af.
Varkensvlees is nu eenmaal
vetter dan rundervlees.
Ik zelf vind 2/3tartaar met een
1/3 varkens gehakt lekker.
Hier zijn een paar tips om je
hamburger lekker mals en
smakelijk te maken en er geen
slappe vette hap aan over te
houden.
Je kunt allerlei smaken
toevoegen net wat je zelf het
lekkerst vind.
Verse kruiden...(goed droog
gemaakt)
Gedroogde kruiden en specerijen.
Je favoriete kaas..(blauwe kaas,
geitenkaas, gorgonzola, stilton
en cheddar)
Allerlei sauzen...olijven,
kappertjes, chili pepers,
gebakken bacon.
Er is keus genoeg in smaken.
Alleen een belangrijke regel...
Doe NOOIT zout in je gehakt
mengsel.
Zout trekt vocht uit het vlees
en je burger zou droog en taaiig
worden.
Zout het vlees vlak voordat je
het op de grill legt.
Mix alle ingredienten luchtig
door elkaar. Lang kneden en
mengen zorgt dat je burger erg
zwaar op de maag gaat liggen.
Heb je je burger mengsel gemaakt...Laat
het dan enige tijd in de
koelkast tot rust komen.
Alle smaken zullen zich
ontwikkelen en meer tot hun
recht komen.
Laat de broodjes even met het
snijvlak op de grill meewarmen,
zodat ze knapperig zijn.
Je zult zien en proeven......dat
de perfecte hamburger je in
"Hamburger Heaven" doet wanen.
Gameday Burger
1 grote aardappel geschild en
geraspt.
1 kopje geraspte emmenthaler
kaas.
1 kopje gesneden champignons.
2 pond gehakt naar eigen keus.
50 gram uiensoep uit een pakje.
Zorg dat de grill goed heet is.
Doe de soep poeder bij het
gehakt en mix alles vlug door
elkaar.
In andere kom de overige
ingredienten mixen.
Maak 6 grote burgers, maak een
soort zakje in elke burger en
doe daar het kaas,aardappelen
champignon mengsel in.
Vouw de burger goed dicht.Smeer
hem in met olie en laat hem
bruin en gaar worden onder de
grill of op de BBQ.
Cajun Burgers
1 pond gehakt naar eigen
keuze.
3 eetlepels broodkruim.
1 ei.
1 eetlepel cajunkruiden.
1 eetlepel mosterd.
1/4 kop bbq saus.
1 theelepel cajunkruiden.
4 plakken cheddar kaas.
Verwarm de grill.
Meng de bbq saus met de 1/4
theelepel cajunkruiden.
Mix in een andere kom de overige
ingredienten.
Maak 4 burgers.
Bak de burgers in 5 minuten
bruin en gaar.
Leg op elke burger een plak
cheddarkaas en laat smelten.
Serveer de burgers met de
bbqsaus.
Amerikaanse Miniburgers
3 sjalotjes.
2 beschuiten.
500 gram rundertartaar.
2 eieren.
3 eetlepels fijngesneden
peterselie.
2 eetlepels tomatenketchup.
Een paar druppels tabasco.
peper en zout.
Snipper de sjalotjes en
verkruimel de beschuiten.
Meng de tartaar met de
sjalot, het beschuit, de eieren,
de peterselie, de tomatenketchup,
de
tabasco en peper en zout en vorm
van dit mengsel 12 ovale
hamburgertjes.
Bestrijk ze rondom licht met
roerbakolie en rooster ze op de
hete barbecue
in circa 10 minuten bruin en
gaar.
Keer ze halverwege om.
Leg de hamburgertjes op mini-sesambroodjes
en garneer met plakjes tomaat en
augurk, reepjes ijsbergsla en
een plakje kaas.
Klassieke Burger...
1 sjalotje.
200 g runder gehakt.
1 el creme fraiche.
1 el gesnipperse peterselie.
zout.
(versgemalen) peper.
30 gr boter.
2 (hamburger)broodjes.
Snipper het gepelde sjalotje
heel fijn.
Doe het gehakt in een kom en
kneed de sjalot , creme fraiche,
peterselie en zout en peper naar
smaak erdoor.
Vorm van het gehakt mengsel 2
platte schijven.
Grill de hamburgers in 3-5 min
per kant (afhankelijk van de
gewenste gaarheid) bruin.
Kaas Spekburger...
500 gram bacon zonder zwoerd.
250 gram mager varkensgehakt.
1/2 kop cheddar.
1/4 kop geraspte parmenzaanse
kaas.
1/2 kop verse broodkruimels.
snufje cayennepeper.
Mix de bacon met het
varkensvlees, broodkruimels en
kaas fijn in de keukenmachine.
Voeg de cayennepeper toe en meng
het goed door elkaar.
Vorm er 8 schijven van en zet ze
30 minuten in de koelkast.
Rooster de burgers 6 minuten per
kant, Serveer met garnituur naar
keuze.
Feta Burger...
400 g gehakt 1 sjalot. (fijngehakt)
1 ei.
3 eetlepels paneermeel.
2 theelepels oregano.
50 g feta. (in blokjes van 1 cm)
1/2 krop ijsbergsla. (in reepjes)
1 vleestomaat. (in plakken)
1/2 rode ui. (in ringen)
Meng in een kom het gehakt,
sjalotje,
ei,
paneermeel,
oregano,
feta,
zout en peper
door elkaar
Vorm hier 4 hamburgers van.
Grill de burgers op de grill of
bbq.
Beleg 4 broodjes met sla, tomaat,
een hamburger en rode ui.
Visburgers...
750 gram kabeljauw.
90g cheddar.
80g paneermeel.
1 ei.
3 lente-uitjes.
60 ml limoensap.
1 theelepel sojasaus.
2 eetlepels mirin. (Japanse
kookwijn)
1 eetlepel gehakte dille
Doe de vis met alle overige
ingredienten voor de hamburgers
in de keukenmachine en maal in
ongeveer 3 minuten fijn.
Maak 8 balletjes van het mengsel
en plet ze tussen de handpalmen,
tot je hamburgers van ongeveer 2
cm dikte hebt.
Wrijf ze rijkelijk in met
vismarinade en laat ze maximaal
3 uur rusten in de koelkast.
grill ze op de grill of bbq.
The Lorraine Burger...
2 Augurken.
2 bos of lenteuitjes.
100 gram zuurkool.
2 lepels zure room of creme
fraiche.
8 plakjes bacon.
Wordt in Michigan ook
Holland-burger genoemd.
Kan met rund- en varkensvlees
worden gemaakt.
Snipper 2 augurken en 2
bosuitjes.
Leg 100 g zuurkool in een kom en
strooi uitjes en augurk erover.
Meng 2 lepels zure room of creme
fraiche met 2 theelepel fijne
mosterd
Giet over de zuurkool.
Bak 2 hamburgers in boter.
bak dan 8 plakjes bacon of
ontbijtspek knapperig.
Schep de zuurkool over de
onderste helft van de bolletjes,
Leg de hamburgers en het spek
erop en doe de bovenste helft
van de bolletjes erop of ernaast.
|