
Gourmet
Allemaal een pannetje.....en kook of
bak wat je zelf wilt eten...
Dat is het leuke van gourmetten....
De tafel gezellig gedekt,
Schaaltjes met allerlei soorten
vlees, vis, groente
Lekkere sausjes...knapperig
stokbrood en goed gezelschap....

Als je zelf een schotel wilt
samenstellen dan kun je kiezen uit
de volgende vleessoorten:
Kip: Filet,levertjes,gehakt
Varkensvlees: filet, lapjes, gehakt,
varkensreepjes, worstjes,
minislavink, schnitzel.
Rundvlees: biefstuk, gehakt,
vleesreepjes.
Kalfsvlees: frincandeau, lapjes,
oester, schnitzel, gehakt, worstjes.
Lamsvlees: koteletjes, filet,
reepjes, gehakt, worstjes
Ook vis behoort tot de mogelijkheden.
Je kunt op het gourmetstel alle
soorten vis bereiden.
Garnalen,mosselen,zalm

Aardappelen, groenten en fruit zijn
belangrijke onderdelen voor een geslaagd
gourmet avondje.
Hier zijn enige mogelijkheden
Champignons, in plakjes
Ui, gesnipperd of in ringen
Aubergines, in dobbelsteentjes
Courgette, in halve maantjes
Tomaat, in dobbelsteentjes
Bleekselderij, in plakjes
Worteltjes, in plakjes (liefst even
voorkoken)
Aardappelschijfjes
Komkommer, in plakjes
Perzik of Nectarine, in schijfjes
Aardbeien, gehalveerd
Partjes appel (sprenkel er wat
citroensap over om bruinkleuren te
voorkomen)
Partjes peer (sprenkel er wat citroensap
over om bruinkleuren te voorkomen)
Taugé
Tuinkers

Bij het gourmetten maak je gebruik van
een aantal bijgerechten.
Gangbaar is om de gourmet te serveren
met stokbrood en kruidenboter.
Maar, er is nog veel meer.
Je kunt gourmet ook serveren met een
aardappelsalade
Stokbrood (al dan niet met kruidenboter)
Soep
Groene salades
Aardappelsalades
Gepofte aardappelen

En dan nog allerlei lekkere sausjes
Of zelf gemaakt of kant en klaar gekocht
Maak jezelf een keuze uit vlees, vis en
dergelijke....
Maak dan een lijstje als je boodschappen
gaat doen
Zo kom je niet voor verrassingen te
staan en ligt het stokbrood nog bij de
bakker in plaats bij jou op tafel....
Voor
vleesgerechtjes die je kunt maken voor
de gourmet,
Zoals kleine hamburgertjes, worstjes en
sausjes.
Klik
HIER
Je komt dan op mijn blog Christmas Time
waar nog meer recepten, tips en foto`s
staan


|