Zelf dressings
maken is leuk werk.
Het is leuk om te doen en erg
lekker....
De smaak van gekochte dressing
is altijd het zelfde.
Door experimenteren ontdek je al
snel je favoriete combinaties
Bij het gebruik van verse
kruiden moet je de dressing
minimaal 15 min.
laten staan om de smaken in te
laten trekken.
Dressing met dille
1 1/2el dijon mosterd
3el witte wijnazijn
1/3 kopje olijfolie(extra
vergine)
1/3 kopje gehakte verse dille
1/4 kopje gehakte verse bieslook
zout en versgemalen zwarte peper
Meng de azijn met de mosterd in
een kom klop de olijfolie er
doorheen
Roer de kruiden erbij en voeg
zout en peper naar smaak toe.
Lekker over kip- en vissalades
Of als dip voor groentes
Karnemelk kruidendressing....
2/3 kop karnemelk
2el olijfolie(extra vergine)
1el citroensap
1tl romige mosterd
1/2tl zout
1/4tl zwarte peper
1/4tl knoflookpoeder
2el gehakte verse bieslook
1el gehakte verse tijm
1el gehakte verse peterselie
Klop in een kleine kom alle
ingredieenten door elkaar tot
alles goed vermengd is
Lekker over gemengde groene
salade of een pasta salade.
Romige Italiaanse dressing.
1 kop huttencase
1/2 kop yoghurt
1el citroensap
2el zeer fijn gehakte uien
1tl worcestershire saus
1tl gedroogde basilicum
1tl gedroogde oregano
1tl vers gehakte peterselie
1 teentje knoflook geperst
Doe alle ingredieenten in een
blender of keukenmachine en laat
draaien tot het een romige
homogene saus is geworden.
Goed laten koelen!!
lekker gezond op groene- of
pasta salades.
Citroenkruiden dressing.
1/2 kop olijfolie(extra
vergine)
1/3 kop verse platte peterselie
gehakt
1 1/2tl gezeefde citroensap
3el vers gehakte munt
3el gehakte sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
1/2tl zout en 1/2tl peper
1/4tl gedroogde oregano
Meng alle ingredieenten goed
door elkaar.
Lekker op groene salades met
garnalen of tonijn.
Honing mosterd dressing.
1/3 kop mosterd
1/3 kop honing
2el soja saus(zoet)
1/2 kop mayonaise
1tl knoflook poeder
1tl gedroogd dille zaad
Mix alle ingredieenten goed door
elkaar
Lekker over koolsla of aardappel
salade enz.
Tijm dressing.
125ml olijfolie(extra vierge)
65ml witte wijnazijn
1/2tl dijon mosterd
1el verse fijn gehakte tijm
1/2 rode ui zeer fijn gehakt
Meng alles goed door elkaar
deze dressing is heerlijk op
groene salades of salades van
groente en pasta
Oregano dressing.
65ml appel azijn
1tl zout
1el suiker
1tl gedroogde oregano
1tl zwarte peper
1 1/2el basilicum in reepjes(of
1tl gedroogd)
2 teentjes knoflook in tweeen
gesneden
en op een cocktailprikker
gestoken
3/4 kop olie naar smaak
Doe alles in een potje behalve
de olie
laat 24 uur in de koelkast
intrekken verwijder de knoflook
voeg de olie toe en schud het
geheel flink door
Lekker over geroosterde groente
Gemengde kruiden dressing.
125ml olie naar smaak
3el wijn azijn
snufje gedroogde tijm
snufje gedroogde majoraan
4 verse basilicum blaadjes fijn
gehakt
1el zeer fijn gehakte ui
1el water
1/2tl zout
1el fijn gehakte verse
peterselie
Doe alles in een goed
afsluitbaar potje schud het goed
door en laat 10 min. staan
Deze dressing is lekker over
stevige sla soorten en als
marinade voor koolsla
|