Zelf dressings maken is leuk werk.

Het is leuk om te doen en erg lekker....

De smaak van gekochte dressing is altijd het zelfde.

Door experimenteren ontdek je al snel je favoriete combinaties

Bij het gebruik van verse kruiden moet je de dressing minimaal 15 min.

laten staan om de smaken in te laten trekken.




Dressing met dille


1 1/2el dijon mosterd
3el witte wijnazijn
1/3 kopje olijfolie(extra vergine)
1/3 kopje gehakte verse dille
1/4 kopje gehakte verse bieslook
zout en versgemalen zwarte peper


Meng de azijn met de mosterd in een kom klop de olijfolie er doorheen
Roer de kruiden erbij en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker over kip- en vissalades
Of als dip voor groentes



Karnemelk kruidendressing....


2/3 kop karnemelk
2el olijfolie(extra vergine)
1el citroensap
1tl romige mosterd
1/2tl zout
1/4tl zwarte peper
1/4tl knoflookpoeder
2el gehakte verse bieslook
1el gehakte verse tijm
1el gehakte verse peterselie

Klop in een kleine kom alle ingredieenten door elkaar tot alles goed vermengd is
Lekker over gemengde groene salade of een pasta salade.



Romige Italiaanse dressing.


1 kop huttencase
1/2 kop yoghurt
1el citroensap
2el zeer fijn gehakte uien
1tl worcestershire saus
1tl gedroogde basilicum
1tl gedroogde oregano
1tl vers gehakte peterselie
1 teentje knoflook geperst


Doe alle ingredieenten in een blender of keukenmachine en laat draaien tot het een romige
homogene saus is geworden.
Goed laten koelen!!
lekker gezond op groene- of pasta salades.


Citroenkruiden dressing.

1/2 kop olijfolie(extra vergine)
1/3 kop verse platte peterselie gehakt
1 1/2tl gezeefde citroensap
3el vers gehakte munt
3el gehakte sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
1/2tl zout en 1/2tl peper
1/4tl gedroogde oregano


Meng alle ingredieenten goed door elkaar.
Lekker op groene salades met garnalen of tonijn.




Honing mosterd dressing.


1/3 kop mosterd
1/3 kop honing
2el soja saus(zoet)
1/2 kop mayonaise
1tl knoflook poeder
1tl gedroogd dille zaad


Mix alle ingredieenten goed door elkaar
Lekker over koolsla of aardappel salade enz.


Tijm dressing.


125ml olijfolie(extra vierge)
65ml witte wijnazijn
1/2tl dijon mosterd
1el verse fijn gehakte tijm
1/2 rode ui zeer fijn gehakt


Meng alles goed door elkaar
deze dressing is heerlijk op groene salades of salades van groente en pasta




Oregano dressing.

65ml appel azijn
1tl zout
1el suiker
1tl gedroogde oregano
1tl zwarte peper
1 1/2el basilicum in reepjes(of 1tl gedroogd)
2 teentjes knoflook in tweeen gesneden
en op een cocktailprikker gestoken
3/4 kop olie naar smaak


Doe alles in een potje behalve de olie
laat 24 uur in de koelkast intrekken verwijder de knoflook
voeg de olie toe en schud het geheel flink door
Lekker over geroosterde groente


Gemengde kruiden dressing.


125ml olie naar smaak
3el wijn azijn
snufje gedroogde tijm
snufje gedroogde majoraan
4 verse basilicum blaadjes fijn gehakt
1el zeer fijn gehakte ui
1el water
1/2tl zout
1el fijn gehakte verse peterselie


Doe alles in een goed afsluitbaar potje schud het goed door en laat 10 min. staan
Deze dressing is lekker over stevige sla soorten en als marinade voor koolsla