BIOLOGISCH......

'Biologisch' is eigenlijk slim omgaan met alles wat leeft.
Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou.
Biologisch eten is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd.
Dat betekent dat er geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie aan te pas zijn gekomen.
Dat gewassen onbekommerd hebben kunnen groeien, zonder met chemische bestrijdingsmiddelen te worden bespoten.
En dat dieren door rust, ruimte en respect voor hun aard een goed bestaan is gegund.
Maar dat betekent ook dat bij de verwerking geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen zijn gebruikt.
Voor al deze middelen heeft de natuur immers prima alternatieven.
Het resultaat: goede voeding. Een blozende appel of een heerlijk glas melk, waarvan je zorgeloos kunt genieten

Biologische producten zijn te herkennen aan het EKO-keurmerk.



Dit teken is je garantie dat biologisch eten ook echt op biologische wijze tot stand is gekomen. De eisen voor biologische landbouw zijn op Europees niveau vastgelegd.
In Nederland is SKAL door de overheid aangewezen om landbouwbedrijven en verwerkende bedrijven te controleren op de naleving van deze normen.
Pas na goedkeuring mogen producten het EKO-keurmerk voeren.
Je kunt er dus van uitgaan dat biologische producten met respect voor natuur en milieu zijn gefokt, geteeld of verwerkt.
Zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.
Maar ook dat ze geen chemisch-synthetische geur- kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen bevatten.
Het EKO-keurmerk is de absolute garantie dat biologisch ook echt biologisch is

Aanbod....
 
Het aanbod van biologische producten is verrassend breed.
Want eigenlijk bestaat van alle soorten producten wel een biologische variant: aardappelen, groenten, fruit, brood, zuivel, kaas en vlees.
Niet alleen van Nederlandse herkomst, maar ook uit het buitenland, zoals wijn of olijfolie.
Naast deze verse producten zijn er veel bewerkte biologische producten: van kant-en-klaarmaaltijden tot toetjes en van pizza's tot chocola.
Ook in conserven en in de diepvries kom je steeds meer biologisch tegen.
Erg lekker en ook leuk, want behalve biologische voeding zijn er biologische bloemen, bloembollen, zaden, heesters en bomen.

Waarom biologisch?????

Je kunt kiezen voor biologische producten om de meest uiteenlopende redenen.
Omdat de natuur er beter van wordt.
Omdat de dieren een beter leven hebben.
Omdat je precies wilt weten wat je eet. Biologisch is een duurzame vorm van landbouw, waar zowel de overheid als de boer en de consument belang aan hechten.
Maar er is nog een goede reden.
Biologisch is gewoon heel erg lekker.
En dat merk je elke dag weer op tafel.
Of je nu alleen biologisch brood voor je ontbijt neemt, of uw hele boodschappenlijst uit biologische producten bestaat.
Biologisch is dus - eigenlijk heel logisch!!!!

Biologisch is lekker....
 
Biologische producten zijn onder optimale omstandigheden geteeld.
Groente en fruit kunnen in alle rust groeien of rijpen.
Ze moeten het op eigen kracht doen, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Daardoor halen alleen gezonde, krachtige gewassen de winkel.
Boordevol kwaliteit.
Dieren hebben genoeg ruimte om zich lekker te kunnen bewegen.
Ze krijgen zoveel mogelijk biologisch voedsel.
Omdat in de biologische landbouw wordt gewerkt met de mogelijkheden die de natuur te bieden heeft en respect voor het product centraal staat, kan de smaak veel beter tot z'n recht komen.
Puur natuur is natuurlijk het lekkerst.
Daarbij doet de wetenschap dat biologische producten eerlijk, diervriendelijk en duurzaam zijn geproduceerd ze extra lekker smaken.

De biologische boer....
 
In de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en gentechnologie.
De biologische boer kent zijn land en zijn producten door en door.
Hij grijpt in wanneer dat nodig is en wordt daarbij geholpen door de natuur.
Insectenplagen en plantenziekten kunnen vaak worden voorkomen door akkers elk seizoen met andere gewassen te beplanten.
Door deze 'vruchtwisseling' krijgen insecten niet de kans om zich tot een plaag te ontwikkelen.
En mocht dat wel gebeuren, dan worden hun natuurlijke vijanden ingezet.
Bijvoorbeeld lieveheersbeestjes helpen luizen te bestrijden.
De biologische veehouder gebruikt alleen antibiotica en andere medicamenten als het echt niet anders kan.
Door goede voeding, voldoende bewegingsruimte en frisse lucht hebben dieren veel meer weerstand.
Dus al met al is biologische voedsel niet alleen lekkerder van smaak.
Maar ook gezonder voor mens,dier en milieu