Thee

Van’s ochtends vroeg tot’s avonds laat wordt over de hele wereld op verschillende momenten thee gedronken.

En elk moment van de dag heeft zo zijn eigen thee.

Thee is een fantastisch natuurproduct met een rijke historie.Tot op de dag van vandaag wordt over de hele wereld genoten van thee, op alle momenten van de dag.

De oorsprong van het theedrinken ligt in China, waar de verhalen over de ontdekking van thee teruggaan tot ver voor Christus.

Thee is een werelds drankje.

Het is een van de oudste en populairste dranken ter wereld en wordt bijna overal gedronken.
De manier waarop de thee gedronken wordt kan echter per land verschillen.

Zo staat China bekent om zijn theerituelen...en Engeland om zijn "hightea"...

Thee is er in alle soorten en smaken.

En dan nog de verschillende ice thee`s.

Hier komen enige theerecepten of recepten met thee, zodat je zelf eens met thee kunt expirimenteren.

Perzische Thee

theezakjes English Tea Blend.
80 gram kristalsuiker.
partjes perzik.
schijfjes sinaasappel.
rum.

Zet vers water op en laat deze 3 tot 5 minuten koken.
Schenk het kokend water op de thee
Laat de thee 5 minuten trekken.
Theezakjes verwijderen
De suiker al roerend oplossen en het zetsel laten afkoelen tot kamertemperatuur
Zet hoge theeglazen klaar met wat partjes perzik, een schijfje sinaasappel en een scheutje rum met daarop wat ijsblokjes
Hierover de thee schenken.

Russische Thee....
theezakjes English Tea Blend.
eetlepels honing.(hoeveelheid naar smaak
4 kruidnagelen.
1/3 kaneelstokje.
sap van 1 citroen en van 2 sinaasappels.

In theepot honing, kruidnagelen en kaneelstokje in een bodempje kokend water goed heet laten worden
Na 7 minuten theezakjes toevoegen en bijvullen met kokend water dat je 3 tot 5 minuten hebt laten doorkoken.
Thee 5 minuten laten trekken.
Tenslotte - al roerend- sap van citroen en sinaasappels toevoegen.
Schenk deze krachtige, kruidige drank door een zeef in kommen of glazen. Meteen serveren.

Sinaasapel Thee....

half pijpje kaneel.
4 kruidnagels.
3 eetlepels English Leaf Tea of 3 theezakjes English Tea Blend.
twee sinaasappelen.

Eén liter water met een schoongeboende sinaasappel, waarin 4 kruidnagels gestoken zijn, en een half pijpje kaneel aan de kook brengen en een kwartier laten trekken.
Het water zeven en 3 eetlepels (12 gram) losse thee in een thee-ei of 3 theezakjes 5 minuten laten trekken.
Daarna het thee-ei of de zakjes verwijderen.
De andere helft van de sinaasappel in dunne halve plakjes snijden.
Pers vervolgens nog een sinaasappel uit.
Het sap zeven en bij de hete thee voegen.<br> Serveer de thee heet in een glas met daarin 2 sinaasappelplakjes.
De thee naar smaak zoeten.


Sparkling Peache Melba...


Pickwick Ice tea Peach.
Koolzuurhoudend mineraalwater.
Rozensiroop.
IJsblokjes.
Perzikstukjes (vers of blik)

Doe 4 ijsblokjes in een ijsthee glas.
Vul het glas voor de helft met Pickwick Ice Tea Peach.
Doe hier een scheutje rozensiroop bij en vul het glas aan met koolzuurhoudend mineraalwater.
Voeg de perzikstukjes toe en drinken maar.
 


Magic Lemon Cooler....


Pickwick Ice Tea Lemon.
Ginger ale.
Sinaasappelsap.
IJsblokjes.
Limoen (schijfjes)
Doe 4 ijsblokjes in een ijsthee glas.
Vul het glas voor de helft met Pickwick Ice Tea Lemon.
Doe hier een scheut sinaasappelsap bij en vul het glas aan met Ginger ale.
Voeg de limoenschijfjes toe en drinken maar.
 


Rooibos Cranberry Ice Thea....



Pickwick Rooibos & Cranberry Ice tea.
Koolzuurhoudend mineraalwater.
Rode druivensap.
Grenadine (limonade)
IJsblokjes.
Witte of rode druiven (ter garnering)

Doe 4 ijsblokjes in een ijsthee glas.
Vul het glas voor de helft met Pickwick Rooibos en Cranberry Ice Tea.
Doe hier een scheut rode druivensap bij en een scheutje grenadine en vul het glas aan met koolzuurhoudend mineraalwater.
Voeg een paar druifjes toe en drinken maar.
 


Cherry Lemon Martini...



35 ml Bols Cherry Brandy.
10 ml vodka.
15 ml citroensap.
15 ml suikerwater.
25 ml Pickwick Ice Tea Lemon.


Doe alles in een mengbeker en schud alles goed door elkaar.
Giet het door een zeefje in een martiniglas.


Peach Martini...



25 ml Funkin Peach (perzik-pulp)
25 ml Aged Rum.
15 ml Bols peach likeur.
25 ml Pickwick Ice Tea Peach.
10 ml suikerwater.
5 ml citroensap.

Doe alles in een mengbeker en schud alles goed door elkaar.
Giet het door een zeefje in een martiniglas.
Garneer met aalbes.

Green Teaser....

Pickwick Ice Tea Green Tea & Citrus.
Bitter lemon.
Groene limonade (bv. Reine Claude)
Verse muntblaadjes.
IJsblokjes.
Citroen(schijfjes)

Doe 4 ijsblokjes in een ijsthee glas.
Vul het glas voor de helft met Pickwick Ice Tea Green Tea & Citrus.
Doe hier een klein scheutje groene limonade bij en vul het glas met Bitter Lemon.
Voeg een schijfje citroen en een blaadje munt toe en drinken maar.

Italian Ice Thea....

40 ml Rode Vermouth.
40 ml Pickwick Ice Tea Green Tea & Citrus
.
Doe alles in een mengbeker en schud alles goed door elkaar.
Giet het door een zeefje in een martiniglas.

Citroen Mint Thea...

1 liter water.
4 theezakjes.
400 g muntblaadjes (vers)
4 el suiker.
4 el citroensap.

Schenk kokend water over de theezakjes, muntblaadjes en suiker.
Laat 15 minuten trekken.
Verwijder blaadjes en theezakjes.
Laat afkoelen en voeg citroensap toe.
Serveren met ijs.



 

 


 

 

 

 

 

 

 


 


Image courtesy of ©  www.comteche.com