Jeanne`s Design-Snacks




Snacks



Pittige kippenvleugeltjes

Ingredienten:

12 kippenvleugels, door de helft gesneden.
Kippenkruiden
4 eetl sojasaus of ketjap
4 eetl chilisaus
1 eetl rietsuiker

Bereiden:

Doe de kippenvleugeltjes in een grote kom.
Doe er kippenkruiden over en meng dit goed door de vleugeltjes.
Pak nu een kleinere kom doe hier de overige ingredienten in.
Even goed mengen en proeven.
Eventueel nog zout en peper toevoegen.
Doe dit over de kippenvleugels.
Goed mengen en lekker een half dagje in de koelkast laten staan.
Warm de oven voor op 220 graden C.
Doe de kip op een bakplaat en bak ze in 20 - 30 minuten gaar.

Jammieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Lekker met chilisaus



Falafel


Ingredienten:

1 blik kikkererwten (400gram)
2 eetlepels verse koriander (geknipt)
1 eetlepel munt (fijn gehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel komijnzaadjes
Peper & zout

Bereiden:

Pureer de kikkererwten in de keukenmachine en roer alle andere ingredienten erdoor.
Maak van dit mengsel acht balletjes en zet die een uur in de koelkast.
De smaken kunnen nu goed intrekken
Bak ze lichtbruin in een beetje olie, 4 minuten per kant.
Serveer met groene salade, pittabroodje en knoflook saus



Hollandse Garnalenkroketjes

Ingredienten:

1 sjalotje
1 teentje knoflook
50 gram bloem
1 dl melk
1 ei
1 eigeel
1 dl slagroom
peterselie, dragon
zout en peper
200 gram garnalen

Bereiden:

Fruit de sjalot en het teentje knoflook in wat boter.
Voeg de gram bloem langzaam toe, laat het garen en voeg daarna beetje bij beetje de melk toe.
Klop de dooier van 1 ei los met 1 dl slagroom en roer dit door de ragout.



Voeg gehakte peterselie, dragon, zout en peper toe en laat de ragout iets afkoelen.
Hak 100 gram garnalen fijn en meng dit samen met nog 100 gram hele garnalen door de ragout.
Laat dit 2 uren opstijven in de koelkast.



Vorm van de ragout kroketten.
Haal ze door de bloem , dan door het ei (losgeklopt) en vervolgens door paneermeel .
Licht invriezen
Bakken in hete olie (175 graden C) ca. 5 minuten.
 



Saucijzenbroodjes

De recepten voor saucijzenbroodjes zijn over het algemeen hetzelfde
Vaak is alleen het gehakt en de kruiden die veranderen.
b.v lamsgehakt of rundergehakt
En als kruiden knoflook en oregano en zongedroogde tomaatjes erdoor
Zelfs wat klein gesneden gedroogde abrikozen erdoor zijn erg lekker
Dit is mijn recept voor saucijzenbroodjes
Maar expirimenteren kun je altijd

Ingredienten

1 pakje bladerdeeg (uit diepvries)
1 pond h.o.h. gehakt
1 sjalotje
2 lepels fijn gesneden peterselie
1 flinke lepel mosterd
2 eieren
paneermeel
zout en peper
Paprika poeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 graden
Bekleed een bakblik met bakpapier
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Doe het gehakt met de kruiden, mosterd en paneermeel in een kom
Doe 1 ei erbij en meng alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Maak 10 rolletjes van het gehakt alsof het worstjes zijn.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een rolletje gehakt
Rol het bladerdeeg om het gehakt heen
Sluit de naad met een beetje water
Knijp de smalle kant dicht
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik
Prik met een vork aan de bovenkant enige gaatjes
Klop het eitje los
Met een borsteltje de rolletjes met ei bestrijken
Zet ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar en lichtbruin zijn
(ca 30 minuten)



Pepperoni Pizza Puffs

Ingredienten:

3/4 cup bloem
3/4 theelepel bakpoeder
3/4 cup melk
1 ei
1 cup geraspte kaas (b.v Cheddar)
1/3 cup pepperoni of salami (fijn gesneden)
Italiaanse kruiden
marinara saus voor te dippen

Bereiden:

Vet een mini muffinblik in met bakspray
Mix in een kom de bloem, bakpoeder, melk en ei tot een beslag
Roer de kaas en de pepperoni of salami erdoor
Schep het muffinblik tot 2/3 met het beslag
Strooi er italiaanse kruiden over
Bak in voorverwarmde oven (200 graden celsius) voor 15 a 17 minuten
Serveer ze warm met een marinara of tomaten saus
 



Cheddar Cheese Muffins

Even trek in iets hartigs....
Dan is deze muffin prima geschikt
In deze muffin is cheddar gebruikt
Maar je kunt naar hartelust expirimenteren met verschillende soorten
Denk eens aan een bleu cheese of een pittige komijne kaas.

Ingredienten:

1 cup melk
3 eetlepels ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
1 groot ei
1 snufje cayennepeper
1 en 3/4 cup bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
1 cup cheddar cheese (geraspt)

Verwarm de oven tot 175 Graden
Zet het muffinblik klaar ingevet of met bakpapier erin
(kan ook cupcake vormpjes wezen)

Bereiden:

Mix in een kom de melk, gesmolten boter,ei en cayenne peper
Zeef in een andere kom de bloem,bakpoeder, suiker en zout
Roer de geraspte kaas erin
Doe het meelmengsel bij het melk mengsel en roer alles goed door
Het beslag is een beetje klonterig
Vul het muffin blik met het beslag 2/3 vol
Bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar


Tip:
Lekker met kruidenboter




Crostini met Geitenkaas en Pomodori

Ingredienten:

Enkele plakjes diepvries bladerdeeg
Verse geitenkaasje in plakjes
Mosterd
Pomodori tomaten in plakjes
Verse kruiden (tijm,rozemarijn,lavendel)

Bereiden:

Steek rondjes uit het ontdooide bladerdeeg
Bladerdeeg bedekken met mosterd, iets paneermeel,
Leg daarop een plakje verse geitenkaas, schijfjes tomaten en wat verse kruiden.
Afbakken in de oven op ca.180°C gedurende 15 a 20 minuten.
Haal uit de oven en leg ze op een schaal
Serveer ze warm
 



Worstebroodjes

Ingredienten:
(ca 12 stuks )

500 gram bloem
500 gram half-om-half gehakt
10 gram boter
2,5 dl handwarm water
2 eetlepels bloem (om te bestuiven)
1 eetlepel boter (om in te vetten)
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout
1 zakje gedroogde gist
1 eierdooier, losgeklopt
snufje nootmuskaat
snufje gemberpoeder
snufje ketoembar (gemalen koriander)
peper (versgemalen)

Bereiding:

In pannetje boter smelten.
Bloem, 1 theelepel zout, suiker en gist in een kom mengen.
Gesmolten boter en 0,5 dl water toevoegen.
Met de hand of mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg
Voeg geleidelijk aan nog ongeveer 1 dl water toe.
Op aanrecht nog 10 minuten doorkneden tot een soepel en elastisch deeg.
Deeg terug in de kom leggen en afdekken met plastic folie.
Op kamertemperatuur ongeveer 1 uur laten rijzen tot 2 a 3 keer zo groot van volume.

In een andere kom de gehakt mengen met 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder en koriander.
Verdelen in 12 gelijke porties.
Worstjes van ongeveer 12 cm lang vormen en afdekken en in de koelkast bewaren tot verder gebruik.

Deeg uit de kom halen, en nog eens doorkneden en verdelen in 12 gelijke porties.
Bolletjes vormen en op grote borden leggen.
Afdekken met plastic folie en 30 minuten laten narijzen.
Oven voorverwarmen op 225 graden (elektrisch, hetelucht op 200, gas op 5)

Aanrecht bestuiven met bloem.
Deegbolletjes uitrollen tot een lap van 15 x 18 cm en aan de korte kant gehaktworstje leggen .
Zijkanten ca 1 cm over de vulling vouwen en deeglapjes oprollen
Met de naad naar beneden op de bakplaat leggen.
Bovenkant van de broodjes met ei bestrijken.
Bakplaat in het midden van de oven schuiven.
In ca 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Kan koud of warm worden geserveerd.



Kruidige Rijstballetjes

Ingredienten:

280 gram rijst
600 ml groentebouillon
6 lente of bosuitjes (in ringetjes)
3 eetlepels pesto
1 ei (losgeklopt)
mozzarella (in blokjes)

Bereiden:

Fruit de rijst glazig in boter of olie.
Schenk er 300 ml groentebouillon bij.
Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
Doe er de fijngesneden lente-uitjes en nog eens 300 ml groentebouillon bij.
Laat verder garen tot de rijst gaar en kleverig is.
Laat afkoelen (het liefst een nacht, in de koelkast).
Vermeng met de pesto en het losgeklopet ei.
Maak een vijftiental balletjes van het rijstmengsel.
Druk in elk balletje een blokje mozzarella.
Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Frituur de rijstballetjes goudbruin in een hete frituurpan 175° C.
Lekker warm of koud, met groene salade of als snack.

Tip:
Met vochtige handen kunt u zonder veel geknoei mooie rijstballetjes maken.