Traditionele witte korstkaas uit de fabriek. Deze
kaas uit de Champagnestreek wordt van koemelk
gemaakt. Wordt zowel heel jong als gerijpt gegeten.
Jong smaakt deze kaas lichtzurig, gerijpt is hij
pikanter en iets bitter.
Chaumes....
Een moderne fabriekskaas uit de Dordogne gemaakt van
koemelk. Het is een kaas met een gewassen dunne
zachte oranje korst. Het is een moderne variant van
de traditionele trappistenkaas. Het lijkt of de kaas
zo kan uitlopen, maar dat is niet het geval. De
smaak is nootachtig en is mild.Geschikt op een
kaasplankje, maar ook om te grillen.
Chevres.
Een moderne witte korstkaas gemaakt van geitenmelk.
Oorspronkelijk komt deze kaas uit de Loirestreek. De
kaas heeft de vorm van een boomstammetje, dat
makkelijk in plakken kan worden gesneden. Geschikt
voor grillen, in salades en natuurlijk op een
kaasplankje.
Coulommiers.
Traditionele rauwmelkse witte korstkaas die veel weg
heeft van brie. Toch wordt deze kaas tot een aparte
groep kaas gerekend. De kaas wordt al verkocht met
maar een lichte schimmel. Hij is dan zacht en
vochtig. Toch is het goed mogelijk deze kaas te
laten rijpen. De korst heeft meer schimmel. Bij nog
verdere rijping ontstaat ook een roodbruine flora.
Mont d`Or
Een
traditionele rauwmelkse kaas met een gewassen korst.
De basis is koemelk. Op de gewassen korst zit een
fijne witte schimmel. Hij wordt verpakt in
sparrenbast en in houten kistjes verpakt. De smaak
is heerlijk romig. Wordt ook wel Vacherin Montd'Or
genoemd.
Munster.
Oorspronkelijk komt deze kaas uit de Vogezen, maar
tegenwoordig is deze rauwmelkse traditionele kaas de
nationale kaas uit de Elzas. Hij wordt gemaakt van
koemelk. De kleverige gewassen korst is oranjegeel
tot roodbruin van kleur. De kaas is zacht van
structuur en heeft een pikante smaak. Geschikt op
een kaasplank als snack en om te grillen.
Pont Leveque.
Traditionele halfharde boerenkaas uit Normandië. De
kaas is op basis van koemelk, met een ribbelige
grijsgele gewassen korst. De kleine vierkante kaas
heeft een pittige volle smaak.
Port Salut....
Een moderne fabriekskaas uit de Dordogne gemaakt van
koemelk. Het is een kaas met een gewassen dunne,
zachte oranje korst. Het is een moderne variant van
de traditionele trappistenkaas. Het lijkt of de kaas
zo kan uitlopen, maar dat is niet het geval. De
smaak is nootachtig en is mild. Geschikt op een
kaasplankje, maar ook om te grillen. Lijkt op
Chaumes.
Raclette......
Een traditionele halfharde kaas uit de Savoye. Deze
bergkaas wordt gemaakt van koemelk. Het lekkerst is
deze kaas als hij gegrild wordt. De nootachtige,
zoete smaak past zeer goed bij aardappelen.
Roquefort......
Deze rauwmelkse blauwaderkaas van schapenmelk komt
zowel van de boerderij als uit de fabriek. Het is
een witte cylindervormige kaas met blauwe aderen. De
blauwe schimmel onstond vroeger doordat men de kazen
liet rijpen in de grotten. Nu heeft men deze
schimmel, de penicillium glaucum, geïsoleerd. Toch
wordt ook nu nog veel gebruik gemaakt van de grotten
voor de rijping van de kazen. Een Roquefort moet
minstens 3 maanden rijpen, maar het lekkerst is deze
kaas als hij 6 maanden oud is. Deze kaas kan op een
kaasplankje maar is ook zeer geschikt in sauzen en
salades.
Tomme de Savoye......
Tomme
is een verzamelnaam voor een groot aantal
boerenkazen van zowel koe-, geiten- of schapenmelk.
Tomme de Savoye is een bergkaas uit de Savoye,
gemaakt van koemelk. De grijze natuurlijke korst
heeft gele en oranje vlekken. De smaak is pittig en
nootachtig. Geschikt voor raspen, grillen en op een
kaasplankje.
Camembert ......
Camembert is een echte Normandische specialiteit.
Door de kaas 4 weken te laten rijpen, ontwikkelt de
BonAmi Camembert een mild pikante smaak met een
vleugje champignonaroma. De camembert 45+ is verpakt
als stuk van 250 gram.
Brie..
Roombrie is een Franse kaasspecialiteit uit het hart
van de Seine-et-Marne-streek, de oorspronkelijke
briestreek. De delicaat milde smaak krijgt
Roombrie door zorgvuldige rijping in speciaal
uitgeruste rijpingskelders.De roombrie 60+ is er in
een handige verpakking van 200 gram en een wiel van
3000 gram. Er is ook een variant met Franse kruiden,
die wat pikanter van smaak is. Deze variant is als
wiel van 2800 gram verkrijgbaar voor de
uitsnij-afdeling van supermarkten en
kaasspeciaalzaken.
Gevulde Roombrie ....
Gevulde Roombrie wordt op ambachtelijke wijze over
het totale oppervlak doormidden gesneden, waarna de
brie wordt voorzien van een smaakvolle vulling. De
vulling bestaat uit verse roomkaas 70+ waar diverse
kruiden aan zijn toegevoegd. De folieverpakking
geeft de roombrie een verse uitstraling. De smaken
zijn Bieslook, Peper/Paprika en Toscane, en de brie
is te koop in verpakkingen van 180 gram en in wielen
van 1100 gram voor de uitsnij-afdeling.