Sandwich Eiersalade
Ingrediënten
4 eieren
2 eetlepels mayonaise met yoghurt (potje
350 ml)
2 theelepels grove mosterd
8 sneetjes Allinson brood
1 theelepel paprikapoeder (mild)
2 tomaten, in plakjes
Bereiden:
Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat ze schrikken onder koud
stromend water, pel ze en snijd ze
in kleine stukjes.
Meng de eieren met de mayonaise en
de mosterd en breng op smaak met
peper en zout.
Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met
de eiersalade.
Bestrooi met het paprikapoeder en
verdeel de tomaten erover.
Leg de resterende sneetjes brood
erop en snijd diagonaal doormidden.
Tip:
Je kunt de sandwiches maximaal 2 uur
van tevoren maken.
Bewaar tot gebruik in een bewaardoos
of broodtrommel.
Notenbroodje met Geitenkaas:
Ingredienten:
4 notenbroodjes (voorgebakken)
1 citroen (schoongeboend)
150 gram geitenkaas naturel
1/2 bakje basilicum (fijngesneden)
1/2 potje pesto rosso
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225°C en bak de
broodjes af volgens de aanwijzingen op
de verpakking.
Rasp ondertussen de gele schil van de
citroen en pers de vrucht uit.
Roer de geitenkaas los met een vork en
voeg het citroenrasp en basilicum toe.
Breng op smaak met het citroensap en
peper en zout.
Snijd de broodjes open.
Bestrijk ze dun met de pesto.
Verdeel de geitenkaas erover en vouw de
broodjes dicht.
Tip:
Je kunt de notenbroodjes maximaal 4 uur
van tevoren maken.
Bewaar tot gebruik in een bewaardoos of
broodtrommel.
Tip:
Het basilicum en pesto zijn ook lekker
met mozzarella op een stokbrood.
Kerrie Quiche
Ingrediënten:
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
300 gram rundergehakt
2 theelepel kerriepoeder
1 ui (gesnipperd )
1/2 pak sperziebonen zeer fijn (diepvries)
4 eieren
1 beker slagroom
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 °C.
Bekleed de vorm met het deeg.
Bak het gehakt in een pan met
antiaanbaklaag zonder olie of boter 6
min.
Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee.
Bak de sperziebonen 5 min. op hoog vuur
mee. Giet af en schep in de vorm.
Klop de eieren los met de slagroom,
peper en zout.
Schenk over de gehaktvulling.
Bak 45 min.
Tip:
Jekunt de quiche 1 dag van tevoren
bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.
Koud ook lekker.
Kipwrap met Tomatenmayonaise
Ingrediënten:
3 eetlepels mayonaise
6 semigedroogde tomaten (fijngesneden)
2 grote tortilla's
50 gram ijsbergsla (in reepjes )
100 gram kipfilet (vleeswaren)
Bereiden:
Meng de mayonaise met de tomaten en
bestrijk de tortilla`s ermee.
Verdeel de ijsbergsla en kipfilet erover.
Rol de tortilla`s strak op en snijd ze
schuin doormidden.
Tip:
Je kunt de wraps s`morgens al bereiden.
Bewaar ze tot gebruik strak verpakt in
vershoudfolie in de koelkast.
Cheddar Scones
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 heelepetl bakpoeder
50 gram koude boter (blokjes)
4 eetlepels verse bieslook (fijngesneden)
50 gram semi-zongedroogde tomaten (fijngesneden)
75 gram Cheddar Tophat (geraspt)
150 ml melk + extra om de scones te
bestrijken
Bereiden:
Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1
mespunt zout door elkaar.
Voeg de boter toe en meng totdat het een
fijn kruim wordt.
Voeg de bieslook, tomaat en 50 gram kaas
toe en meng goed.
Schenk de melk erbij en kneed tot een
samenhangend deeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestuif een snijplank met bloem.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1
1/2 cm dik.
Steek er met een glas cirkels uit van 6
cm doorsnede.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg,
tot je ca. 12 scones hebt.
Leg ze op een met bakpapier beklede
bakplaat en bestrijk met melk.
Bak de scones in ca. 15 min. gaar en
goudbruin.
Neem uit de oven en bestrooi met de rest
van de kaas.
Laat afkoelen.
Meenemen:
Neem de cheddarscones mee in
een afgesloten bakje.
Eet ze zo of met gezouten boter of
blauwaderkaas.
Je kunt het deeg 1 dag van tevoren
bereiden.
Bewaar het in de koelkast, afgedekt met
vershoudfolie.
Volg het recept op de dag zelf vanaf
oven voorverwarmen.
Picknickbol met Tonijn
Ingredienten:
1 boulle beurre, (brood)
4 eetlepels tapenade van zongedroogde
tomaten
2 blikjes tonijn in olijfolie (uitgelekt)
1 pot gegrilde paprika's rood (in
reepjes)
1 zakje selderij (40 gram blad)
100 gram Parmigiano Reggiano (grof
geraspt)
Bereiden:
Snijd de kap van het brood en hol het
brood tot op 1 cm uit.
Besmeer de binnenkant van het brood met
de tapenade.
Vul het brood met 1/3 van de tonijn, 1/3
van de gegrilde paprika en 1/3 van de
selderij.
Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag
met de geraspte kaas en (versgemalen)
peper.
Druk de vulling steeds stevig aan.
Leg de kap weer op het brood en verpak
het brood strak in vershoudfolie.
Leg het brood minimaal 2 uur in de
koelkast.
Leg een plank met een zwaar voorwerp (bijv.
literpak melk of blik) op het brood
zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Neem het brood verpakt mee en snijd het
ter plekke met een scherp (brood)mes in
punten.
Zoet brood gevuld met Fruit
Ingrediënten:
250 gram aardbeien (schoongemaakt)
2 perziken
2 eetlepels gestampte muisjes
15 gram munt (blaadjes fijngesneden)
1 brioche (brood)
Bereiden:
Snijd de aardbeien in kleine stukjes en
doe in een kom.
Halveer de perziken, verwijder de schil
en de pit en snijd het vruchtvlees in
kleine stukjes.
Voeg toe aan de aardbeien in de kom en
schep om met de gestampte muisjes en
munt.
Snijd het kapje van het brood.
Hol het brood uit en snijd de stukjes
die je uit het brood haalt klein.
Meng door het fruit.
Schep het mengsel in het uitgeholde
brood.
Leg de bovenkant er weer op.
Wikkel het brood stevig in bakpapier en
daarna in aluminiumfolie.
Neem een broodmes, snijplank, papieren
bordjes en servetten mee.
Vouw de folie en het bakpapier open en
snijd het brood ter plekke voorzichtig
in plakken.
Tip:
Je kunt het brood een paar uur van
tevoren bereiden.
Bewaar in bakpapier en aluminiumfolie.
Piri Piri drumsticks met Tzatziki
Ingrediënten:
1 rode peper
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
2 pond kipdrumsticks
1 potje tzatziki
15 gram munt ( blaadjes in reepjes)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd ondertussen het steeltje van de
rode peper en snijd de peper in stukjes.
Doe de olie, knoflook, rode peper, het
paprikapoeder en zout in een kom
Pureer met de staafmixer tot een glad
mengsel (piri piri).
Doe de kip in de ovenschaal en verdeel
het mengsel erover.
Wrijf in met de bolle kant van een lepel.
Bak de kip in ca. 45 min. gaar in de
oven.
Keer halverwege.
Laat buiten de oven op keukenpapier
afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe ondertussen de tzatziki in een
schaaltje en meng de munt erdoor.
Neem de kip en tzatziki mee in goed
afsluitbare bakken.
Eet de kip met de hand en serveer de
tzatziki als dipsaus erbij.
Tip:
Je kunt de kipdrumsticks 1 dag van
tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast
Pastasalade met Tomaat en Tijm
Ingrediënten:
500 gram fusilli
500 gram cherry tomaten
2 zakjes mini-mozzarella
3 rode uien (in halve ringen)
4 eetlepels mayonaise
125 ml crème fraîche
4 eetlepels witte balsamicoazijn
1 teen knoflook (geperst)
1/2 bakje tijm (a 15 g), alleen de
blaadjes
Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op
de verpakking beetgaar.
Giet af en spoel onder koud stromend
water.
Halveer de tomaten en de bolletjes
mozzarella.
Doe in een schaal en meng met de ui en
pasta.
Doe de mayonaise, crème fraîche en azijn
in een kommetje en voeg de knoflook en
tijm toe.
Roer door en schep door de pastasalade.
Breng op smaak met peper en zout.
Bron: Verschillende Allerhande`s van
A.H.
|