Pasta is er in
veel soorten.
Zowel vorm als
kleur
verschillen.
Over het
algemeen is het
zo, dat hoe
fijner de saus
hoe kleiner en
fijner de pasta
die je erbij
kiest.
En als je een
wat grovere saus
hebt, kun je een
wat grotere
pastasoort
kiezen.
Het koken van
Pasta
Het koken van
pasta is niet
moeilijk.
Gebruik een
grote pan met
deksel
Gebruik per 100
g pasta 1 liter
water
Voeg een snufje
zout toe als het
water net kookt,
voeg daarna de
pasta toe.
Olie toevoegen
aan het
kookwater zodat
de pasta niet
plakt is een
fabeltje
Zonde van de
olie want die
verdwijnt door
de gootsteen
Roer de pasta,
als deze even
kookt, met een
vork door
Lees de
gebruiks-aanwijzing
en houdt de
kooktijd voor
die soort pasta
aan.
Voor 'al dente'
of beetgare
pasta is de
kooktijd 1 a 2
minuten korter.
Giet de pasta af
in een vergiet.
Schudt het
overtollige
water weg,
afspoelen met
koud water is
niet nodig en
nadelig voor de
smaak.
Je kunt de pasta
meteen mengen
met de saus
Er zijn wel 300
soorten pasta..
Hieronder
zijn de meest
bekende soorten
afgebeeld:
Dikke holle
pijpjes om te
vullen
Schelpjes te
verkrijgen in
klein en groot
formaat
Gekleurde of
neutrale
strikjes
Pasta in
strikjes of in
vlindervorm
Rechthoekige
platte
pastavellen
Van tarwe en
aardappelen
gemaakt
Holle kromme
boogjes
Rechte pijpjes
Platte lange
linten Ronde lange vorm,
ook in kleine
stukjes (Spaghettini)
Linguini is een
smallere variant
en
Papardelle is een bredere
variant van
Tagliatelle.
2 Deeglapjes op
elkaar met
vulling ertussen
Opgerold
deeglapje met
vulling
ertussenen
daarna dicht
gevouwen
Orichetti.....schelpjes
in de vorm van
oortjes
Ga voor
verschilende
soorten pasta
eens kijken in
een Italiaanse
delicatessenwinkel
Ook om eens
italiaanse kaas
of italiaanse
worst te kopen
Ook de
olijfolien zijn
er in
verschillende
soorten en
smaken