Taco`s met Kip en Avocado

Ingredienten

12 stuks tacoschelpen
400 gram kipfilet, in blokjes
4 el chilisaus
1 tl cayennepeper
Zout en peper
4 tomaten, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
2 stuks avocado´s, geschild in stukjes
12 flinke blaadjes sla
40 gram creme fraiche


Bereiden:

Bak de kipfilet in de olijfolie totdat ze helemaal gaar zijn.
Blus af met de chilisaus en een paar eetlepels water.
Voeg de cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Laat zachtje opstaan.
Warm de schelpen heel kort op in de magnetron. Besmeer de binnenkant met de creme fraiche.
Was de sla en vul iedere tacoschelp met een flink blad.
Vul iedere schelp met het kiptomaatmengsel.
Serveer de schelpen warm en met de stukjes avocado erover heen.

Burrito`s

Ingredienten:

2 tortillas of 1 hele grote
1 kipfilet, platgeslagen
1/2 avocado
beetje ijsbergsla
100 gram geraspte cheddar
2 el van je favoriete salsa
klein potje bruine bonen
en de kruiden komijn, cayenne peper, wat bouillonpoeder
sour cream


Voor mexicaanse rijst
1/2 kopje gekookte rijst
1/4 blik tomaatblokjes
1/2 tl komijn poeder
1/2 tl cayennepeper

Marinade
1 tl liquid smoke
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl cayenne peper
1/2 tl komijnpoeder
1 el olie
zout en peper naar smaak
citroensap


Bereiden:

De kipfilet inwrijven met de marinade spullen en een paar uur laten staan.
Avocado uit de schil nemen en in blokjes snijden. (met beetje citroensap besprenkelen)
De rijst maken door in een wok o.i.d. de tomaatblokjes zachtjes te bakken tot veel vocht weg is
Dan de rijst erbij en opbakken, komijn en cayenne toevoegen en goed droogbakken.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
De bruine bonen in een pannetje verwarmen en de kruiden er bij doen,
op smaak brengen met wat bouillonpoeder en ook dit droog bakken.
Een grillpan op hoogvuur heet stoken,
dan de kip er op leggen en wachten tot de randen wat wit worden, dan omdraaien.
Nog ca. 2 minuten of tot gaar.
Op deze manier wordt de kip erg lekker!
De tortilla bestrooien met de kaas en in de magnetron verwarmen, evt. verdelen over 2 tortilla's.
De kip in stukjes snijden en op de tortilla leggen, daarover wat salsa, sla, stukjes avocado, wat sour cream, de bonen en de rijst erbij en goed strak oprollen



Gevulde Jalopena Pepers

Ingredienten:

1/2 kopje verkruimelde Feta
1 eetlepel olijf olie
1 eetlepel fijn gehakte knoflook
1 eetlepel oregano
1/4 theelepel verse zwarte peper
6 olijven
16 Jalapeņo pepers (grote groene pepers)
zout naar smaak


Bereiden:

Rooster de pepers kort en pel ze.
Meng de ingredienten heel goed met een vork in een kom todat er een papje ontstaan is.
Zet in de koelkast totdat de pepers klaar zijn.
Snij met een scherp mes de peper open in de lengte, steel laten zitten.
Klap de peper open en verwijder de zaadjes en de ribben en doe er zout op naar smaak.
Met een teelepel de vulling in iedere peper stoppen en de peper weer netjes dicht vouwen.
Dit voorgerecht kan een dag van te voren klaar gemaakt worden en gekoeld bewaard worden.

Variatie tip: maak een beslag van panneermeel en ei en haal de pepers er door heen.
Dompel ze vervolgens heel kort in een hete frituurpan.

Quesadilla met kip

Ingredienten:

2 tortilla's
1 gegrillde kipfilet, liefst op de bbq.
1 kopje geraspte cheddar kaas
wat salsa


Bereiden:

Leg een tortilla in een warme pan, niet te heet.
Beleg de tortilla met dun gesneden kipfilet en geraspte kaas, daar de andere tortilla bovenop.
Vuur wat hoger zetten en de tortilla wat krokant bakken en dan omdraaien en aan de andere zijde hetzelfde doen.
Voor het serveren de tortilla in punten snijden en serveren met salsa en hot sauce.

Pico de Gallo (saus)

Ingredienten:

4 pomodori tomaten, ontveld en ontpit in kleine blokjes
1 sp. peper heel fijn gesneden
1 rode ui, fijngesneden
4 el fijngesneden verse koriander
2 tl limoensap
zout en peper naar smaak


Bovenstaande ingredienten goed mengen



Fajitas van varkensvlees

Ingredienten:

500 gr. Varkensvlees (varkenshaas, varkensfilet..)
2 teentjes knoflook geperst
1 tl oregano
1/2 tl gemalen komijn
1 tl zout
2 el jus d'organge
2 el azijn
1 scheutje pittige pepersaus (tabasco)
1 el olie
1 medium ui, in halve ringen
1 groene paprika, in reepjes
4 tortilla's
Geraspte kaas
Salsa
Sour cream
Fijngesneden ijsbergsla
Lenteui ringetjes


Bereiden:

Snijd het vlees in mooie dunne reepjes.
Marineer die reepjes in de knoflook, oregano, komijn, zout, jus, azijn en de pepersaus, ongeveer 10 minuten.
Verhit een pan tot die heet is, doe de olie in de pan en bak de uien, paprika en het vlees (plus marinade).
Roerbakken tot het vlees gaar is.

Serveren op de tortilla.

Serveer suggestie:
Vlees op de koude tortilla leggen, kaas daarover strooien.
In de magnetron opwarmen tot de kaas gesmolten is, 30 seconden.
Daarna wat salsa, sourcream, sla en lenteui op het vlees sprenkelen en de tortilla dichtvouwen.

 



Wraps met gehaktsalade

Ingredienten:

50 gram gesneden bakbacon
1 eetlepel olijfolie
300 gram stroganoffgehakt
1 pot kidneybonen
1 krop lollo biondo(sla)
10 sprietjes bieslook
1 avocado
4 soft tortillas
1 bakje thousand islands dressing
zout en peper naar smaak
citroensap


Bereiden:

Bak de plakken bakbacon in een droge koekenpan knapperig.
Haal de Bacon uit de pan.
Verhit in de koekenpan de olijfolie en bak het gehakt in ca. 8 minuten rul.
Spoel de kidneybonen af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Voeg de kidneybonen toe aan het gehakt en bak dit ca. 3 minuten.
Was de sla en laat hem goed uitlekken en scheur hem in stukken.
Was de bieslook en knip het fijn.
Schil en halveer de advocado.
Verwijder de pit en snij de advocado in stukjes.
Besprenkel met citroensap
Meng de sla met de advocado, bieslook en gehaktmengsel door. besprenkel de salade met dressing en verkruimel de bacon erboven.
Verwarm de tortillas in de koekenpan en vul ze met de gehaktsalade.
Vouw ze dicht als een puntzak

Mexicaanse gehaktballetjes

Ingredienten:

2 sneetjes witbrood
4 el melk
500 gr gehakt
1 kleine ui
1 losgeklopt ei
1 tl komijnzaadjes
3 el verse koriander
peper en zout
1/2 liter runderbouillon
1 klein blikje tomatenpuree


Bereiden:

Week het brood in de melk
Meng het uit geknepen brood met gehakt, geraspte ui, losgeklopt ei, komijnzaadjes en 2 eetlepels gehakte koriander.
Voeg peper en zout toe (het mengsel moet wat vochtig blijven).
Meng het goed en maak er 30 balletjes van.
Meng bouillon en tomatenpuree in een steelpannetje en breng het aan de kook.
Voeg de balletjes toe.
Sudder ze in 20 minuten gaar.
Serveer de balletjes met cocktailprikkers en tomatenpepersaus of chimmychurry
Garneer met 1 eetlepel verse koriander.



Mole Poblano
(Azteekse kip in chocoladesaus)

Ingredienten:

4 kippebouten of grote kipfilets
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
2 rode spaanse pepers
2 groene spaanse pepers
2 gele Madame Jeanette pepers
4 flinke tomaten
25 gr. amandelen
25 gr. geroosterde pinda?s
25 gr. geroosterd sesamzaad
1 fijngekruimelde tortilla
1/2 theelepel anijszaad
1/2 theelepel korianderzaad
25 tot 30 gr. bittere chocolade
Zout
Peper


Bereiden:

Hak de kippenbouten in twee stukken
Kook de kip gaar in ruim water met de uien en de knoflook.
Neem vervolgens de stukken kip uit de pan en bewaar de bouillon.
Verwarm de olie in een hapjespan en bak daarin zachtjes de stukken kip tot ze aan alle kanten
lichtbruin zijn.
Haal de stukken kip uit de pan.
Haal de ui en de knoflook uit de bouillon en pureer deze samen met de pepers, tomaten,
noten en zaden, specerijen, tortilla en chocolade en een beetje
warm water.
Bak de puree kort in de overgebleven olie (goed roeren)
Doe dan de stukken kip er weer bij.
Doe er zoveel bouillon bij dat de kip net onder staat.
Laat dit een half uurtje sudderen.
Het is beter om dit gerecht een dag tevoren maakt, dan komt de smaak nog meer tot zijn
recht,
Serveer de Mole Poblano
met rijst, tortilla`s, bonen en guacamole