Taco`s met Kip en
Avocado
Ingredienten
12 stuks
tacoschelpen
400 gram kipfilet,
in blokjes
4 el chilisaus
1 tl cayennepeper
Zout en peper
4 tomaten, in
stukjes
2 eetlepels
olijfolie
2 stuks avocado´s,
geschild in stukjes
12 flinke blaadjes
sla
40 gram creme
fraiche
Bereiden:
Bak de kipfilet in
de olijfolie totdat
ze helemaal gaar
zijn.
Blus af met de
chilisaus en een
paar eetlepels
water.
Voeg de cayennepeper
toe en breng op
smaak met zout en
peper.
Voeg de
tomatenblokjes toe.
Laat zachtje opstaan.
Warm de schelpen
heel kort op in de
magnetron. Besmeer
de binnenkant met de
creme fraiche.
Was de sla en vul
iedere tacoschelp
met een flink blad.
Vul iedere schelp
met het
kiptomaatmengsel.
Serveer de schelpen
warm en met de
stukjes avocado
erover heen.
Burrito`s
Ingredienten:
2 tortillas of 1
hele grote
1 kipfilet,
platgeslagen
1/2 avocado
beetje ijsbergsla
100 gram geraspte
cheddar
2 el van je
favoriete salsa
klein potje bruine
bonen
en de kruiden komijn,
cayenne peper, wat
bouillonpoeder
sour cream
Voor mexicaanse
rijst
1/2 kopje gekookte
rijst
1/4 blik
tomaatblokjes
1/2 tl komijn poeder
1/2 tl cayennepeper
Marinade
1 tl liquid smoke
1/2 tl paprika
poeder
1/2 tl cayenne peper
1/2 tl komijnpoeder
1 el olie
zout en peper naar
smaak
citroensap
Bereiden:
De kipfilet
inwrijven met de
marinade spullen en
een paar uur laten
staan.
Avocado uit de schil
nemen en in blokjes
snijden. (met beetje
citroensap
besprenkelen)
De rijst maken door
in een wok o.i.d. de
tomaatblokjes
zachtjes te bakken
tot veel vocht weg
is
Dan de rijst erbij
en opbakken, komijn
en cayenne toevoegen
en goed droogbakken.
Op smaak brengen met
wat zout en peper.
De bruine bonen in
een pannetje
verwarmen en de
kruiden er bij doen,
op smaak brengen met
wat bouillonpoeder
en ook dit droog
bakken.
Een grillpan op
hoogvuur heet stoken,
dan de kip er op
leggen en wachten
tot de randen wat
wit worden, dan
omdraaien.
Nog ca. 2 minuten of
tot gaar.
Op deze manier wordt
de kip erg lekker!
De tortilla
bestrooien met de
kaas en in de
magnetron verwarmen,
evt. verdelen over 2
tortilla's.
De kip in stukjes
snijden en op de
tortilla leggen,
daarover wat salsa,
sla, stukjes
avocado, wat sour
cream, de bonen en
de rijst erbij en
goed strak oprollen
Gevulde Jalopena
Pepers
Ingredienten:
1/2 kopje
verkruimelde Feta
1 eetlepel olijf
olie
1 eetlepel fijn
gehakte knoflook
1 eetlepel oregano
1/4 theelepel verse
zwarte peper
6 olijven
16 Jalapeņo pepers (grote
groene pepers)
zout naar smaak
Bereiden:
Rooster de pepers
kort en pel ze.
Meng de ingredienten
heel goed met een
vork in een kom
todat er een papje
ontstaan is.
Zet in de koelkast
totdat de pepers
klaar zijn.
Snij met een scherp
mes de peper open in
de lengte, steel
laten zitten.
Klap de peper open
en verwijder de
zaadjes en de ribben
en doe er zout op
naar smaak.
Met een teelepel de
vulling in iedere
peper stoppen en de
peper weer netjes
dicht vouwen.
Dit voorgerecht kan
een dag van te voren
klaar gemaakt worden
en gekoeld bewaard
worden.
Variatie tip: maak
een beslag van
panneermeel en ei en
haal de pepers er
door heen.
Dompel ze vervolgens
heel kort in een
hete frituurpan.
Quesadilla met
kip
Ingredienten:
2 tortilla's
1 gegrillde kipfilet,
liefst op de bbq.
1 kopje geraspte
cheddar kaas
wat salsa
Bereiden:
Leg een tortilla in
een warme pan, niet
te heet.
Beleg de tortilla
met dun gesneden
kipfilet en geraspte
kaas, daar de andere
tortilla bovenop.
Vuur wat hoger
zetten en de
tortilla wat krokant
bakken en dan
omdraaien en aan de
andere zijde
hetzelfde doen.
Voor het serveren de
tortilla in punten
snijden en serveren
met salsa en hot
sauce.
Pico de Gallo (saus)
Ingredienten:
4 pomodori
tomaten, ontveld en
ontpit in kleine
blokjes
1 sp. peper heel
fijn gesneden
1 rode ui,
fijngesneden
4 el fijngesneden
verse koriander
2 tl limoensap
zout en peper naar
smaak
Bovenstaande
ingredienten goed
mengen
Fajitas van
varkensvlees
Ingredienten:
500 gr.
Varkensvlees (varkenshaas,
varkensfilet..)
2 teentjes knoflook
geperst
1 tl oregano
1/2 tl gemalen
komijn
1 tl zout
2 el jus d'organge
2 el azijn
1 scheutje pittige
pepersaus (tabasco)
1 el olie
1 medium ui, in
halve ringen
1 groene paprika, in
reepjes
4 tortilla's
Geraspte kaas
Salsa
Sour cream
Fijngesneden
ijsbergsla
Lenteui ringetjes
Bereiden:
Snijd het vlees in
mooie dunne reepjes.
Marineer die reepjes
in de knoflook,
oregano, komijn,
zout, jus, azijn en
de pepersaus,
ongeveer 10 minuten.
Verhit een pan tot
die heet is, doe de
olie in de pan en
bak de uien, paprika
en het vlees (plus
marinade).
Roerbakken tot het
vlees gaar is.
Serveren op de
tortilla.
Serveer suggestie:
Vlees op de koude
tortilla leggen,
kaas daarover
strooien.
In de magnetron
opwarmen tot de kaas
gesmolten is, 30
seconden.
Daarna wat salsa,
sourcream, sla en
lenteui op het vlees
sprenkelen en de
tortilla dichtvouwen.
Wraps met
gehaktsalade
Ingredienten:
50 gram gesneden
bakbacon
1 eetlepel olijfolie
300 gram
stroganoffgehakt
1 pot kidneybonen
1 krop lollo
biondo(sla)
10 sprietjes
bieslook
1 avocado
4 soft tortillas
1 bakje thousand
islands dressing
zout en peper naar
smaak
citroensap
Bereiden:
Bak de plakken
bakbacon in een
droge koekenpan
knapperig.
Haal de Bacon uit de
pan.
Verhit in de
koekenpan de
olijfolie en bak het
gehakt in ca. 8
minuten rul.
Spoel de kidneybonen
af met koud water en
laat ze goed
uitlekken.
Voeg de kidneybonen
toe aan het gehakt
en bak dit ca. 3
minuten.
Was de sla en laat
hem goed uitlekken
en scheur hem in
stukken.
Was de bieslook en
knip het fijn.
Schil en halveer de
advocado.
Verwijder de pit en
snij de advocado in
stukjes.
Besprenkel met
citroensap
Meng de sla met de
advocado, bieslook
en gehaktmengsel
door. besprenkel de
salade met dressing
en verkruimel de
bacon erboven.
Verwarm de tortillas
in de koekenpan en
vul ze met de
gehaktsalade.
Vouw ze dicht als
een puntzak
Mexicaanse
gehaktballetjes
Ingredienten:
2 sneetjes
witbrood
4 el melk
500 gr gehakt
1 kleine ui
1 losgeklopt ei
1 tl komijnzaadjes
3 el verse koriander
peper en zout
1/2 liter
runderbouillon
1 klein blikje
tomatenpuree
Bereiden:
Week het brood in de
melk
Meng het uit
geknepen brood met
gehakt, geraspte ui,
losgeklopt ei,
komijnzaadjes en 2
eetlepels gehakte
koriander.
Voeg peper en zout
toe (het mengsel
moet wat vochtig
blijven).
Meng het goed en
maak er 30 balletjes
van.
Meng bouillon en
tomatenpuree in een
steelpannetje en
breng het aan de
kook.
Voeg de balletjes
toe.
Sudder ze in 20
minuten gaar.
Serveer de balletjes
met cocktailprikkers
en tomatenpepersaus
of chimmychurry
Garneer met 1
eetlepel verse
koriander.
Mole Poblano
(Azteekse kip in
chocoladesaus)
Ingredienten:
4 kippebouten of
grote kipfilets
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
2 rode spaanse
pepers
2 groene spaanse
pepers
2 gele Madame
Jeanette pepers
4 flinke tomaten
25 gr. amandelen
25 gr. geroosterde
pinda?s
25 gr. geroosterd
sesamzaad
1 fijngekruimelde
tortilla
1/2 theelepel
anijszaad
1/2 theelepel
korianderzaad
25 tot 30 gr.
bittere chocolade
Zout
Peper
Bereiden:
Hak de kippenbouten
in twee stukken
Kook de kip gaar in
ruim water met de
uien en de knoflook.
Neem vervolgens de
stukken kip uit de
pan en bewaar de
bouillon.
Verwarm de olie in
een hapjespan en bak
daarin zachtjes de
stukken kip tot ze
aan alle kanten
lichtbruin zijn.
Haal de stukken kip
uit de pan.
Haal de ui en de
knoflook uit de
bouillon en pureer
deze samen met de
pepers, tomaten,
noten en zaden,
specerijen, tortilla
en chocolade en een
beetje
warm water.
Bak de puree kort in
de overgebleven olie
(goed roeren)
Doe dan de stukken
kip er weer bij.
Doe er zoveel
bouillon bij dat de
kip net onder staat.
Laat dit een half
uurtje sudderen.
Het is beter om dit
gerecht een dag
tevoren maakt, dan
komt de smaak nog
meer tot zijn
recht,
Serveer de Mole
Poblano
met rijst,
tortilla`s, bonen en
guacamole
|