COFFEE:
Black as the devil,
Hot as hell,
Pure as an angel,
Sweet as love.
(Charles Maurice de
Talleyrand-Perigord)
Cafe Borgia....
100 g pure chocolade
suiker of honing
4 el room
1/2 liter koffie
Breek de reep chocolade in stukjes
en smelt deze in een pannetje of
magnetron.
Roer er wat suiker,
honing of zoetstof door en 4 el
room.
Schenk er al roerende
scheutje voor scheutje de koffie
bij.
Goed romig kloppen. In vier
koppen schenken.
Eventueel nog wat
opgeklopte slagroom erop doen en
wat kaneel- of cacaopoeder als
garnering.
Cafe d`Amour...
1
mokkakopje sterke koffie
1 mespunt cacaopoeder
1 snufje kaneel
1 scheutje cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje
Vul een kopje voor 3/4 met hete
koffie.
Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij.
Giet de
cointreau erbij en zet het
kaneelpijpje rechtop in het kopje.
Hiermee roer je de koffie.
Irish Coffee....
40 ml whisky
1 tl rietsuiker
120 ml of strong coffee
50 ml half stijfgeklopte room
Doe de rietsuiker en de whisky in
een glass. Voeg de koffie toe en
daarover de vloeibare dikke room.
Edinburghcoffee....
1
kop sterke koffie of espresso
20 ml of Drambuie
120 ml opgeklopte melk
cacao poeder
Schenk de Drambrui in een glas.
Voeg de sterke koffie of espresso
toe.
De opgeklopte melk met schuim
erop schenken.
Cacao poeder erover
strooien.
Eventueel suiker
toevoegen, de Drambui is ook al
zoet.
Cappucino...
150 ml opgeklopte melk
1 kleine kop sterke koffie of
espresso
cacao of kaneelpoeder
Echte capuccino wordt gemaakt met
espressomachine en een melkstomer.
Maar het kan ook met sterk gezette
koffie en hete melk die een minuut
lang stevig geklopt wordt. Vul de
kop voor een derde met koffie en
schenk er tweederde geschuimde
melk.
Latte Machiatto.....
1
kop espresso
25 ml koude melk
150 ml opgeklopte warme melk
Doe de koude melk in een glas,
schenk de warme opgeklopte melk
met schuim er zo voorzichtig
mogelijk bij. Dan rustig schenkend
de espresso door het melkschuim
schenken.
Romige ijskoffie....
750 ml koffie afgekoeld tot
kamertemperatuur
125 ml melk
ijsblokjes
125 ml slagroom
50 g suiker (meer of minder naar
eigen smaak)
1
zakje vanille suiker
2
el creme de cacao (chocoladelikeur)
Meng alles behalve de slagroom in
een kan, goed roeren tot suiker is
opgelost, dan in koelkast plaatsen.
Verdeel ijsblokjes over 4 koppen
of glazen.
Schenk de koude koffie
over de ijsblokjes. Klop de
slagroom half stijf.
Geef een
flinke schep slagroom op de koffie
evt. met wat cacaopoeder als
garnering.
Heavenly Hazel...
60 ml koffie (1
klein kopje)
20 ml hazelnootsiroop (± 1,5
eetlepel)
60 ml hete, volle melk
geklopte slagroom
nougatine
Giet de
hazelnootsiroop in een grote kop.
Schenk de verse koffie er al
roerend bij.
Voeg vervolgens de
hete melk toe.
Top het geheel af
met een flinke lepel slagroom en
bestrooi het met nougatine.
Duizelingwekkend lekker
Advocaatkoffie...
1/8 liter slagroom.
? eetlepel suiker.
1 deciliter advokaat.
1/2 liter hete sterke koffie
hagelslag.
Klop de slagroom met de suiker
stijf en klop er 2 eetlepels van
de advokaat door. Schenk de hete
koffie al roerend op de rest van
de advokaat en verdeel dit over
4 hittebestendige glazen.
Garneer met een toef advokaat-room
en strooi er wat hagelslag over.
Amarettokoffie
1/5 deel amaretto.
4/5 deel koffie.
evt. wat kaneel.
Deze is simpel: gooi de amaretto
in een kopje en voeg daar koffie
aan toe.
Voor eventueel wat extra smaak:
bij het filtreren van de koffie
een beetje kaneel toevoegen.
Cafe d`Amour...
1 mokkakopje sterke koffie.
1 mespunt cacaopoeder.
1 snufje kaneel.
1 glas cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje.
De Cafe d'amour is, net als de
liefde, internationaal.
Velen denken dat de Fransen hem
hebben uit gevonden door het
franse woord amour natuurlijk,
maar niemand kan het bewijzen.
Zo wordt het gemaakt: Vul een
kopje voor 3/4 met hete koffie.
Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij.
Giet de cointreau erbij en zet
het kaneelpijpje rechtop in het
kopje. Hiermee roer je de koffie.
|
|
|
|
|
|
|