COFFEE:
Black as the devil,
Hot as hell,
Pure as an angel,
Sweet as love.
(Charles Maurice de Talleyrand-Perigord)

Cafe Borgia.... 

100 g pure chocolade
suiker of honing
4 el room
1/2 liter koffie

Breek de reep chocolade in stukjes en smelt deze in een pannetje of magnetron.
Roer er wat suiker, honing of zoetstof door en 4 el room.
 Schenk er al roerende scheutje voor scheutje de koffie bij.
Goed romig kloppen. In vier koppen schenken.
Eventueel nog wat opgeklopte slagroom erop doen en wat kaneel- of cacaopoeder als garnering.

 

Cafe d`Amour...

1 mokkakopje sterke koffie
1 mespunt cacaopoeder
1 snufje kaneel
1 scheutje cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje


Vul een kopje voor 3/4 met hete koffie.
Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij.
Giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roer je de koffie.

Irish Coffee....

40 ml whisky
1 tl rietsuiker
120 ml of strong coffee
50 ml half stijfgeklopte room

Doe de rietsuiker en de whisky in een glass. Voeg de koffie toe en daarover de vloeibare dikke room.

Edinburghcoffee....

1 kop sterke koffie of espresso
20 ml of Drambuie
120 ml opgeklopte melk
cacao poeder

 

Schenk de Drambrui in een glas.
Voeg de sterke koffie of espresso toe.
De opgeklopte melk met schuim erop schenken.
Cacao poeder erover strooien.
Eventueel suiker toevoegen, de Drambui is ook al zoet.

Cappucino...

150 ml opgeklopte melk
1 kleine kop sterke koffie of espresso
cacao of kaneelpoeder

Echte capuccino wordt gemaakt met espressomachine en een melkstomer. Maar het kan ook met sterk gezette koffie en hete melk die een minuut lang stevig geklopt wordt. Vul de kop voor een derde met koffie en schenk er tweederde geschuimde melk.

Latte Machiatto.....

1 kop espresso
25 ml koude melk
150 ml opgeklopte warme melk

Doe de koude melk in een glas, schenk de warme opgeklopte melk met schuim er zo voorzichtig mogelijk bij. Dan rustig schenkend de espresso door het melkschuim schenken.

Romige ijskoffie....

750 ml koffie afgekoeld tot kamertemperatuur
125 ml melk
ijsblokjes
125 ml slagroom
50 g suiker (meer of minder naar eigen smaak)
1 zakje vanille suiker
2 el creme de cacao (chocoladelikeur)

Meng alles behalve de slagroom in een kan, goed roeren tot suiker is opgelost, dan in koelkast plaatsen.
Verdeel ijsblokjes over 4 koppen of glazen.
 Schenk de koude koffie over de ijsblokjes. Klop de slagroom half stijf.
Geef een flinke schep slagroom op de koffie evt. met wat cacaopoeder als garnering.

Heavenly Hazel...

60 ml koffie (1 klein kopje)
20 ml hazelnootsiroop (± 1,5 eetlepel)
60 ml hete, volle melk
geklopte slagroom
nougatine

Giet de hazelnootsiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij.
Voeg vervolgens de hete melk toe.
Top het geheel af met een flinke lepel slagroom en bestrooi het met nougatine.
 Duizelingwekkend lekker

Advocaatkoffie...

1/8 liter slagroom.
? eetlepel suiker.
1 deciliter advokaat.
1/2 liter hete sterke koffie
hagelslag.


Klop de slagroom met de suiker stijf en klop er 2 eetlepels van de advokaat door. Schenk de hete koffie al roerend op de rest van de advokaat en verdeel dit over 4 hittebestendige glazen. Garneer met een toef advokaat-room en strooi er wat hagelslag over.



Amarettokoffie

1/5 deel amaretto.
4/5 deel koffie.
evt. wat kaneel.


Deze is simpel: gooi de amaretto in een kopje en voeg daar koffie aan toe.
Voor eventueel wat extra smaak: bij het filtreren van de koffie een beetje kaneel toevoegen.



Cafe d`Amour...

1 mokkakopje sterke koffie.
1 mespunt cacaopoeder.
1 snufje kaneel.
1 glas cointreau (2 cl)
1 kaneelpijpje.


De Cafe d'amour is, net als de liefde, internationaal.
Velen denken dat de Fransen hem hebben uit gevonden door het franse woord amour natuurlijk,
 maar niemand kan het bewijzen.
Zo wordt het gemaakt: Vul een kopje voor 3/4 met hete koffie.
 Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij.
Giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roer je de koffie.