IJS CREAM
Rum Rozijnen Yoghurt IJs
Ingredienten:
3 cups yoghurt
2/3 cup suiker
2/3 cup rozijnen
3 Eetlepels donkere rum
2 Theelepels vanille extract
1/4 theelepel zout
Bereiden:
Leg in een vergiet een schone
theedoek of kaasdoek
Zet het vergiet in een kom om het
vocht op te vangen
Giet de yoghurt in het vergiet
Dek af met huishoudfolie
Zet weg voor minstens 8 uur,maar een
nacht is beter
Zet de rozijnen in de rum en laat
intrekken
Doe de uitgelekte yoghurt in een
schaal
Doe de suiker, rum, vanille extract
en zout bij de yoghurt
Mix alles goed door elkaar en dek af
met huishoudfolie
Laat een nacht in de koelkast staan
(ja nog eens)
De volgende morgen het mengsel laten
draaien in de ijsmachine
Heeft het mengsel de goeie dikte dan
gelijk serveren
Of bewaar in een luchtdichte doos in
de vriezer
Haal het dan een 20 minuten voor
gebruik uit de vriezer
Meloen Gember IJs
Ingredienten:
1 medium meloen (cantaloup)
1/4 cup geschilde en geraspte verse
gember
4 eiwitten
1 cup slagroom
1 cup koffiemelk
1 cup gecondenseerde melk (zoet)
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
Doe de slagroom in een steelpannetje
Voeg de gember toe en zet op het
vuur
Blijf roeren tot het gaat koken
Zet opzij
Doe de melk in een kom en klop de
eiwitten erdoor
Zet in de koeling voor 2 uur
Snijd de meloen in 2 en haal de
zaden eruit
Haal de schil van een halve meloen
en snij in stukjes
Doe dit in de blender met de
koffiemelk en gecondenseerde melk en
de vanille extract
Giet het gember/room mengsel door
een zeef
Mix het meloen mengsel erdoor
Vries het mengsel in en klop ieder
half uur even goed door
Of gebruik de ijsmachine om ijs te
maken
Bewaar in een luchtdichte doos in de
vriezer tot gebruik
Serveer het ij in de halve meloen
helft
Garneer met takjes munt
Bron:
What`s cooking Mexico
Yoghurt Meloen IJs
Ingredienten
500 gram meloen
500 gram volle yoghurt
125 gram honing
Bereiden:
Maak de meloen schoon en verwijder
de zaadjes
Leg de meloen in de vriezer tot ze
door en door koud is,
Doein de keukenmachine samen met de
yoghurt en honing
Gebruik de pulse knop tot je een
mooi mengsel hebt
Doe in de ijsmachine en laat draaien
tot ijscream
Heb je geen ijsmachine,
*Zet het dan in de vriezer in een
doos (ca 30 minuten)
Haal eruit en klop het goed door
(de ijsmoleculen moeten breken)
Zet weer terug in de vriezer.*
Herhaal van * tot *
Doe dit tot een mooi ijs structuur
is verkregen.(5X)
Serveer met pistache nootjes in
halve meloenschillen
Dulce de Leche IJs
Dit recept is ontstaan toen ik trek
in ijs had en niets in de vriezer
had.
dan maar zelf maken.....
Het werd Dulche de Leche ijs op een
simpele manier
Ingredienten:
1 blikje gesuikerde melk
250 gram mascarpone
Klein bekertje slagroom (opgeklopt)
snufje zout
Bereiden:
Maak eerst de Dulce de Leche
(Zoete
Sauzen)
Of koop een blikje......
Laat het goed afkoelen
Haal de mascarpone uit de koeling en
roer het goed door tot er geen
klontjes inzitten
Voeg de koude Dulce de Leche toe
Mix alles goed door
Voeg de geklopte slagroom toe en
schep alles door elkaar met een
lepel
Laat het mengsel in de ijsmaker
draaien tot het stevig is
Doe het ijs in een diepvriesdoos en
zet in de vriezer tot gebruik
Serveer een paar bolletjes in een
glas
Doe er wat chocolade schaafsel of
krullen over
Een scheutje Maple Syrup is ook erg
lekker erover.
Tip:
Wil je gewoon vanille ijs
Maak dan geen dulce de leche maar
mix het blikje gesuikerde melk met
de mascarpone
Doe er wat vanille extract of verse
vanillezaadjes in
Mix goed door en doe dit in de
ijsmachine
Witte Chocolade Frambozen IJs
Ingredienten:
1 en 1/2 cup volle melk
1 en 1/2 cup slagroom
3/4 cup suiker
2 grote eieren
1 eidooier
1 en 1/2 theelepel vanille extract
230 gram witte chocolade gehakt
Bereiden IJs
Doe de witte chocolade in een kom en
zet opzij
Maak de melk en slagroom heet in een
steelpan
Breng aan de kook en giet
voorzichtig bij de chocolade
Roer even door
Zet opzij om iets af te koelen
In een andere kom de suiker,eieren
en eidooier
Mix goed doorelkaar tot mayonaise
dikte
Roer er de vanille extract door
Roer voorzichtig een cup van het
warme chocolade room mengsel door de
eieren
Als dit goed gemengd is de overige
chocolade mengsel erbij doen
Roer goed door
Giet het mengsel in een steelpan en
zet op laag vuur
Roer constant tot het mengsel dikker
word
Haal van het vuur
Giet het mengsel in een kom
Bedek met huishoudfolie en laat
afkoelen 6 a 8 uur (liefst een hele
nacht)
Frambozen puree:
Doe de frambozen met de suiker in
een keukenmachine of blender
Draai er puree van
Giet het sap door een zeef zodat de
pitjes eruit zijn (laat afkoelen)
Draai van het chocolademengsel ijs
in de ijsmachine
Is het ijs klaar dan 1/3 van het ijs
in een vriesdoos doen
Doe de helft van de frambozenpuree
erover
Hier weer 1/3 van het ijs over
Dan de rest van de frambozen puree
erover
Tenslotte de rest van het ijs erover
verdelen
Bedek de bovenkant met deksel of
huishoudfolie
Zet terug in de vriezer ca 2 uur of
nog langer
Serveer in mooie glazen met wafel of
een dot slagroom en extra frambozen
puree.
Chocolade Kastanje Mousse Taart
Dit prachtige dessert is een simpele
ijstaart
Met de slagroom en chocolade
schaafsel een lust voor het oog.
Ingredienten:
Plantaardige olie om de pan in te
vetten
210 gram gepelde kastanjes
1 cup volle melk
1/4 cup + 1 eetlepel lichte bruine
suiker
snufje zout
3 grote eidooiers
1 eetlepel maizena
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
50 gram pure chocolade (gesmolten)
1 = 1/2 cup slagroom
24 chocolade wafelkoekjes
Bereiden:
Vet een bakblik in met doorsnee 20
cm
Bekleed het met huishoudfolie en
laat de uiteindes over het blik
hangen
Maal de kastanjes in een
keukenmachine
Doe ze in een pan met de melk, 3
eetlepels suiker, melk en het zout
Zet op halfhoog vuur en onder af en
toe roeren aan de kook
Mix de eidooiers met de maizena en 2
eetlepels suiker
Giet onder voortdurend roeren het
warme kastanje mengsel erbij
Doe weer terug in de pan en op
halfhoog vuur verwarmen tot het dik
is geworden (ca 2 minuten)
Doe weer terug in de schaal en mix
de vanille extract en de boter
erdoor
Klop voor ca 5 minuten tot het
mengsel kouder is geworden
Roer de helft van het mengsel door
de gesmolten chocolade
Klop 1 cup slagroom op tot zachte
pieken
Gebruik een rubberen spatel en "vouw"
de helft van de slagroom door het
kastanje mengsel zonder chocolade
En de andere helft door het kastanje
mengsel met chocolade
Giet de kastanjemousse in het
bakblik met huishoudfolie
Bedek het met de chocolade wafeltjes
schep nu de kastanjemousse met
chocolade erop
strijk glad en leg de overgebleven
wafeltjes erop
Vouw de overhangende folie over de
cake heen
Zet het in de vriezer voor een nacht
Haal het folie los van de bovenkant
van de cake
Leg er een bord op en draai het bord
met bakblik om
Haal het bakblik van de cake af en
haal het huishoudfolie eraf
Klop de overgebleven slagroom en
bedek de bovenkant van de cake
hiermee
Garneer met wat geschaafde chocolade
|