IJS CREAM

Rum Rozijnen Yoghurt IJs


Ingredienten:

3 cups yoghurt
2/3 cup suiker
2/3 cup rozijnen
3 Eetlepels donkere rum
2 Theelepels vanille extract
1/4 theelepel zout

Bereiden:

Leg in een vergiet een schone theedoek of kaasdoek
Zet het vergiet in een kom om het vocht op te vangen
Giet de yoghurt in het vergiet
Dek af met huishoudfolie
Zet weg voor minstens 8 uur,maar een nacht is beter
Zet de rozijnen in de rum en laat intrekken
Doe de uitgelekte yoghurt in een schaal
Doe de suiker, rum, vanille extract en zout bij de yoghurt
Mix alles goed door elkaar en dek af met huishoudfolie
Laat een nacht in de koelkast staan (ja nog eens)
De volgende morgen het mengsel laten draaien in de ijsmachine
Heeft het mengsel de goeie dikte dan gelijk serveren
Of bewaar in een luchtdichte doos in de vriezer
Haal het dan een 20 minuten voor gebruik uit de vriezer



Meloen Gember IJs

Ingredienten:

1 medium meloen (cantaloup)
1/4 cup geschilde en geraspte verse gember
4 eiwitten
1 cup slagroom
1 cup koffiemelk
1 cup gecondenseerde melk (zoet)
1 theelepel vanille extract

Bereiden:

Doe de slagroom in een steelpannetje
Voeg de gember toe en zet op het vuur
Blijf roeren tot het gaat koken
Zet opzij
Doe de melk in een kom en klop de eiwitten erdoor
Zet in de koeling voor 2 uur
Snijd de meloen in 2 en haal de zaden eruit
Haal de schil van een halve meloen en snij in stukjes
Doe dit in de blender met de koffiemelk en gecondenseerde melk en de vanille extract
Giet het gember/room mengsel door een zeef
Mix het meloen mengsel erdoor
Vries het mengsel in en klop ieder half uur even goed door
Of gebruik de ijsmachine om ijs te maken
Bewaar in een luchtdichte doos in de vriezer tot gebruik
Serveer het ij in de halve meloen helft
Garneer met takjes munt



                                                                                                 Bron: What`s cooking Mexico

Yoghurt Meloen IJs

Ingredienten

500 gram meloen
500 gram volle yoghurt
125 gram honing

Bereiden:

Maak de meloen schoon en verwijder de zaadjes
Leg de meloen in de vriezer tot ze door en door koud is,
Doein de keukenmachine samen met de yoghurt en honing
Gebruik de pulse knop tot je een mooi mengsel hebt
Doe in de ijsmachine en laat draaien tot ijscream
Heb je geen ijsmachine,
*Zet het dan in de vriezer in een doos (ca 30 minuten)
Haal eruit en klop het goed door
(de ijsmoleculen moeten breken)
Zet weer terug in de vriezer.*
Herhaal van * tot *
Doe dit tot een mooi ijs structuur is verkregen.(5X)
Serveer met pistache nootjes in halve meloenschillen

Dulce de Leche IJs

Dit recept is ontstaan toen ik trek in ijs had en niets in de vriezer had.
dan maar zelf maken.....
Het werd Dulche de Leche ijs op een simpele manier

Ingredienten:

1 blikje gesuikerde melk
250 gram mascarpone
Klein bekertje slagroom (opgeklopt)
snufje zout

Bereiden:

Maak eerst de Dulce de Leche
(Zoete Sauzen)
Of koop een blikje......
Laat het goed afkoelen
Haal de mascarpone uit de koeling en roer het goed door tot er geen klontjes inzitten
Voeg de koude Dulce de Leche toe
Mix alles goed door
Voeg de geklopte slagroom toe en schep alles door elkaar met een lepel
Laat het mengsel in de ijsmaker draaien tot het stevig is
Doe het ijs in een diepvriesdoos en zet in de vriezer tot gebruik

Serveer een paar bolletjes in een glas
Doe er wat chocolade schaafsel of krullen over
Een scheutje Maple Syrup is ook erg lekker erover.

Tip:
Wil je gewoon vanille ijs
Maak dan geen dulce de leche maar mix het blikje gesuikerde melk met de mascarpone
Doe er wat vanille extract of verse vanillezaadjes in
Mix goed door en doe dit in de ijsmachine

Witte Chocolade Frambozen IJs

Ingredienten:

1 en 1/2 cup volle melk
1 en 1/2 cup slagroom
3/4 cup suiker
2 grote eieren
1 eidooier
1 en 1/2 theelepel vanille extract
230 gram witte chocolade gehakt

Bereiden IJs

Doe de witte chocolade in een kom en zet opzij
Maak de melk en slagroom heet in een steelpan
Breng aan de kook en giet voorzichtig bij de chocolade
Roer even door
Zet opzij om iets af te koelen

In een andere kom de suiker,eieren en eidooier
Mix goed doorelkaar tot mayonaise dikte
Roer er de vanille extract door
Roer voorzichtig een cup van het warme chocolade room mengsel door de eieren
Als dit goed gemengd is de overige chocolade mengsel erbij doen
Roer goed door
Giet het mengsel in een steelpan en zet op laag vuur
Roer constant tot het mengsel dikker word
Haal van het vuur
Giet het mengsel in een kom
Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen 6 a 8 uur (liefst een hele nacht)

Frambozen puree:

Doe de frambozen met de suiker in een keukenmachine of blender
Draai er puree van
Giet het sap door een zeef zodat de pitjes eruit zijn (laat afkoelen)

Draai van het chocolademengsel ijs in de ijsmachine
Is het ijs klaar dan 1/3 van het ijs in een vriesdoos doen
Doe de helft van de frambozenpuree erover
Hier weer 1/3 van het ijs over
Dan de rest van de frambozen puree erover
Tenslotte de rest van het ijs erover verdelen
Bedek de bovenkant met deksel of huishoudfolie
Zet terug in de vriezer ca 2 uur of nog langer

Serveer in mooie glazen met wafel of een dot slagroom en extra frambozen puree.

 

Chocolade Kastanje Mousse Taart

Dit prachtige dessert is een simpele ijstaart
Met de slagroom en chocolade schaafsel een lust voor het oog.


Ingredienten:


Plantaardige olie om de pan in te vetten

210 gram gepelde kastanjes
1 cup volle melk
1/4 cup + 1 eetlepel lichte bruine suiker
snufje zout
3 grote eidooiers
1 eetlepel maizena
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
50 gram pure chocolade (gesmolten)
1 = 1/2 cup slagroom
24 chocolade wafelkoekjes

Bereiden:

Vet een bakblik in met doorsnee 20 cm
Bekleed het met huishoudfolie en laat de uiteindes over het blik hangen

Maal de kastanjes in een keukenmachine
Doe ze in een pan met de melk, 3 eetlepels suiker, melk en het zout
Zet op halfhoog vuur en onder af en toe roeren aan de kook
Mix de eidooiers met de maizena en 2 eetlepels suiker
Giet onder voortdurend roeren het warme kastanje mengsel erbij
Doe weer terug in de pan en op halfhoog vuur verwarmen tot het dik is geworden (ca 2 minuten)
Doe weer terug in de schaal en mix de vanille extract en de boter erdoor
Klop voor ca 5 minuten tot het mengsel kouder is geworden
Roer de helft van het mengsel door de gesmolten chocolade
Klop 1 cup slagroom op tot zachte pieken
Gebruik een rubberen spatel en "vouw" de helft van de slagroom door het kastanje mengsel zonder chocolade
En de andere helft door het kastanje mengsel met chocolade
Giet de kastanjemousse in het bakblik met huishoudfolie
Bedek het met de chocolade wafeltjes
schep nu de kastanjemousse met chocolade erop
strijk glad en leg de overgebleven wafeltjes erop
Vouw de overhangende folie over de cake heen
Zet het in de vriezer voor een nacht
Haal het folie los van de bovenkant van de cake
Leg er een bord op en draai het bord met bakblik om
Haal het bakblik van de cake af en haal het huishoudfolie eraf
Klop de overgebleven slagroom en bedek de bovenkant van de cake hiermee
Garneer met wat geschaafde chocolade