Cranberry Gehaktballetjes
Ingredienten:
2 pond runder gehakt
2 grote eieren
1/3 cup broodkruimels
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel knoflook poeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel tijm
470 gram cranberry saus
350 gram chili saus
1/4 cup sinaasappel marmelade
1/4 cup water
2 eetlepels soyasaus
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel gedroogde chilipeper
Bereiden:
Doe de eerste 8 ingredienten in een kom
Mix het goed door elkaar en maak er
balletjes van (grootte van een
pingpongballetje)
Bak de balletjes in de koekenpan bruin
(in kleine hoeveelheden.)
Haal de balletjes uit de pan en laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Doe in een andere pan met dikke bodem de
chilisaus en cranberrysaus
Doe de resterende 5 ingredienten erbij
Kook onder voortdurend roeren tot een
geheel (ca 5 minuten)
Voeg de gehaktballetjes toe, zet het
vuur laag en laat de balletjes 15 a 20
minuten sudderen tot ze gaar zijn.
Kip Bacon Sate
Ingredienten:
1 pond kipfilet
1/2 cup lichte sojasaus
1/3 cup sake
2 eetlepels licht bruine suiker
1 eetlepel verse gember (geraspt)
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
16 to 20 houten stokjes (in koud water
leggen)
8 to 10 plakjes bacon
Pindasaus
Bereiden:
Leg de kipfilet tussen 2 stukken plastic
folie
Rol ze uit met de keukenrol
Snij de kip in repen 2 &1/2 cm breed
Doe de sojasaus, gember, chilivlokken,
sake en de bruine suiker in een kom
Hussel alles goed door
Doe de kip hierin en laat 45 minuten
staan
Keer ze een keertje na 20 minuten.
Maak de grill of de grillpan heet
Neem een satestokje en rijg een strip
kip met een strip bacon op het stokje
Gooi de marinade weg.
Grill de stokjes 4 a 5 minuten op iedere
kant tot de kip gaar is
Serveer de stokjes sate met pindasaus.
Hartige Soesjes
Ingredienten:
3 eetlepels ongezouten boter
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel verse peper
1 cup bloem
4 grote eieren
1/2 cup gruyere kaas (geraspt)
Krab salade, gebakken champignons of
andere vulling
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 graden
celsius
Beboter 2 bakplaten
Breng 1 cup water, boter, zout en peper
aan de kook op halfhoog vuur
Als de boter is opgelost de bloem
toevoegen
Roer met een houten lepel tot een grote
bal is gevormd
Doe dit in een grotere kom
Voeg een ei toe
Met een electrische mixer het deeg mixen
Als het ei is opgenomen het volgende ei
erbij doen
Klop dit er ook goed doorheen tot een
soepel deeg
Klop tot het een stuk is afgekoeld
Voeg de gerapte kaas toe
Mix dit door het deeg
Schep met een lepeltje bergjes op het
bakblik (2 & 1/2cm)
Maak je vinger nat en maak de bovenkant
glad van het soesje
Bak ze in de oven in ca 25 a 30 minuten
bruin en gaar
Laat ze afkoelen op een rek
Snij of knip 1/3 van de bovenkant af
Haal het binnenste deeg eruit als dat
erin zit (de soesjes horen hol te wezen)
Vul ze met de vulling en zet de
bovenkant erop.
Bron:
My Recipes
Aardappel Nestjes
Ingredienten:
750 gram grote aardappelen
50 gram gerookte zalm (dunne plakjes)
1 eetlepel citroen rasp
3/4 cup zure room
1/2 theelepel zout
zwarte peper
Peterselieblaadjes
Bereiden:
Breng de ongeschilde aardappelen aan de
kook.
Als ze bijna gaar is afgieten en af
laten koelen
Zet ze als ze afgekoeld zijn in de
koelkast voor een uurtje
Doe in de keuken machine de zalm met de
citroen rasp
Voeg de zure room toe en mix alles goed
door
Beboter een muffinvorm
Verwarm de oven voor op 220 graden
celsius
Pel en rasp de aardappelen in een kom
Voeg peper en zout toe.
Schep een theelepel in een muffinvormpje
Druk stevig aan op de bodem en de
zijkant. (mag iets uitsteken)
Bak de nestjes in de oven tot ze
goudbruin zijn
Laat ze 10 minuten afkoelen
Haal de nestjes voorzichtig uit de
vormpjes
Breng de temperatuur van de oven op 170
graden
Zet de nestjes op een schone bakplaat en
bak ze 6 a 8 minuten
Zet ze op een schaal en vul ze met het
zalm mengsel
Garneer ze met stukje zalm en
peterselieblad.
Serveer ze warm
Bron:
My Recipes
Gevulde Selderij
Ingredienten:
100 gram gerookte kaas (geraspt)
50 gram cream cheese (kamertemperatuur)
2 eetlepels mayonaise
1 & 1/2 theelepel mosterd
50 gram ham (fijn gehakt)
1/4 cup ontpitte groene olijven (fijn
gehakt)
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel worchester saus
Peper
8 grote selderijstengels
2 eetlepels bieslook (gehakt)
Bereiden:
Pureer in de keukenmachine de kaas,
cream cheese, mayonaise,
mosterd, ham, olijven, uienpoeder en
worchestersaus tot een zacht geheel
Breng op smaak met peper.
Maak de selderij schoon en snijd ze in
stukken.
Schep het kaasmengsel op de stengeltjes
Strooi er de bieslook over en serveer ze.
Bron:
My Recipes
Gevulde Dadels
Ingredienten:
100 gram geitenkaas (verkruimeld)
1 klein knoflookteentje (geperst)
2 eetlepels verse peterselie
snufje zout
16 dadels (ontpit en ingesneden)
Bereiden:
Doe de geitenkaas ineen kom met de
knoflook, peterselie en zout
Prak alles met een vork door elkaar
Schep een theelepel in de open gesneden
dadel
Serveer gelijk of bewaar ze in de
koelkast
Breng ze op kamertemperatuur door ze 2
uur van tevoren uit de koelkast te halen
Bron:
My recipes
Camembert Truffels.
Ingredienten:
250 gram Camembert
75 gram zure room
Paprika, Kerry, Kummel, Peterselie,
Bieslook (naar eigen smaak)
1 Sneetje Pumpernickel (roggebrood)
Bereiden:
Met een vork de camembert fijnprakken
Doe de zure room erbij en mix alles goed
door.
Maak 16 balletjes van het mengsel
Rol ze naar eigen smaak door de kruiden
Laat ze even opstijven in de koelkast
Steek er een prikker in voor het
serveren
08/28/2022 04:34
|