Cupcake`s

Wie kent ze niet.....
Die leuke kleine cakejes
Weelderig versierd met een grote toef frosting
In allerlei lekkere smaken
Je kunt het niet zo gek bedenken,zelfs in hartige varianten.
Enige heerlijke recepten heb ik verzameld en uitgeprobeerd
En ik ben om......
Ze smaken allemaal heel erg lekker

Cherry Heart Cupcakes



Dit moet een glutenvrij recept wezen....
Er word gebruikt gemaakt van cakemix
Of dat glutenvrij is weet ik niet en zou dat ook even controleren op de verpakking

Chocolade bedekte Kersen

Ingredienten

12 maraschino kersen met steeltjes (pot, hoeft niet perse met steeltjes)
1/3 cup pure chocolade

Bereiden:



Bekleed een bakplaat met bakpapier
Leg de kersen op keukenpapier en laat ze uitlekken
Smelt de chocolade au bain marie
Roer de chocolade goed door
Dip de kersen in de chocolade en leg ze op het bakpapier te drogen (ca 1/2 uur)

Cupcakes

Ingredienten

4 grote eieren
1/2 cup karnemelk
1/2 cup gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
1 pack chocolade cakemix

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius

Zet de cupcake vormpjes op een bakblik

Doe in een kom de eieren,karnemelk,boter en vanille extract
Mix goed door elkaar
Zet de mixer op langzaam en doe de cakemix erbij
Mix tot alles goed is vermengd
Vul de cupcake vormpjes met het beslag tot bijne vol
Bak de cupcakes in de oven ca 20 minuten tot ze gaar zijn
Laat ze afkoelen (5 minuten)
Zet ze dan op een rek om verder af te koelen

Frosting en vulling

Ingredienten

200 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
Snufje zout
1 theelepel vanille extract
2 eetlepel marascino kersensap
2 cups poedersuiker
12 marascinokersen zonder steeltjes

Bereiden

Mix de cream cheese, boter, zout, vanille extract en kersensap in een kom
Zeef de poedersuiker en roer er doorheen
Mix met mixer tot een zachte massa
Mix tot een iets dikkere substantie dan geslagen slagroom
Neem va 1/2 cup van de cream en doe in een decoratiezak met spuitmondje
Zet even in de koelkast

Nu gaan we de cupcakes vullen (zie foto`s)


Snijd met een mes een puntje uit de bovenkant van de cupcake (bewaar het puntje)


Hol het voorzichtig het gaatje een beetje meer uit


Spuit er met de decoratiezak een beetje kersencreme in


Doe er een marascino kers in


Spuit er nog een beetje creme over



Zet het puntje van de cupcake er weer op

 
Vul de spuitzak met de rest van de creme en spuit mooie rozet op de cupcake
Plaats er een marascinokers met steeltje en chocolade op.
En voila.....is ie niet mooi (zie boven aan)

~*~*~




Cranberry Cream Cheese Muffins

Ingredienten


100 gram cream cheese
250 gram kristalsuiker
175 gram cranberry`s
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
75 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 190 graden celsius
Zet cupcake vormpjes in een muffin bakblik
Zet even opzij.
Breng de cranberry`s aan de kook met 25 gram suiker tot ze openspringen
Haal van het vuur en laat afkoelen
Zeef de bloem in een kom met de suiker, bakpoeder en snufje zout
Voeg de eieren, olie,vanille extract door en roer even door
Voeg de cranberry`s toe en klop het erdoor
Maakt niet uit of het mengsel een beetje klonterig lijkt
Vul hiermee de vormpjes voor 2//3 vol
Maak een holte in het midden en stop er een stukje cream cheese in
Bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar
Laat afkoelen op een rek
Als ze afgekoeld zijn met poedersuiker bestrooien.

~*~*~



Cupcakes Appel Kaneel

Op deze cupcakes is iedereen gek.
Lekker fris en kruidig door de appel/kaneel vulling

Ingredienten voor 12 cupcakes


125 gram boter (kamertemperatuur0
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren (kamertemperatuur)
1 appel ( zurig ), gesneden in kleine blokjes
2 theelepels kaneel

Topping:

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter(kamertemperatuur)
2 eetlepels heet water
4 theelepels kaneel poeder
1 theelepel vanille extract

Bereiding:


Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe.
Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuige massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie creme.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.

Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes.
Je kunt de topping naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof.
Druppel er wat caramelsaus over (optional)

In Amerika word veel olie gebruikt i.p.v. boter in cake en taart recepten.
Wij hebben hier veel cakemixen staan en die moeten allemaal met olie bereid worden en niet met boter.
Ik heb wel even moeten zoeken naar een recept waarin olie verwerkt word
Ik kwam bij deze uit....Ook in een cakeblik te maken als cake i.p.v. cupcakes.



Chocolade Bananen Cupcakes

Ingredienten

1/2 cup kokosmelk (of koffie melk)
1/2 cup rijpe banaan (ca 1 grote banaan)
1/3 cup plantaardige olie olie
1 theelepel vanille extract
3/4 cup suiker
1 cup bloem
1/3 cup cacao poeder
3/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de cupcake vormpjes in de muffin bakplaat

In een kleine kom de banaan fijn prakken
Mix met de kokosmelk,suiker, olie en de vanille extract er doorheen
Doe in een andere kom de gezeefde bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en kaneel en zout
Roer door elkaar
Maak een kuiltje in de kom met droge ingredienten en doe de "natte" massa erin
Roer tot alles goed gemengd is
Vul de vormpjes van de cupcakes voor 2/3
Bak de cakejes 18 a 20 minuten tot ze gaar zijn
Laat ze afkoelen op een rek

Maak een botercreme

Ingredienten

450 gr poeder suiker
1 pakje instant bananenpudding
1/2 cup melk
1/8 to 1/4 tl zout
1/2 tl vanille extract
225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)

Bereiding

Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, de bananenpudding-poeder, zout, vanillesuiker en melk tot een gladde massa.
Voeg beetje bij beetje de boter toe
Voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.
Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit,
wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze opkan stijven.
Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.
Doe de creme in een spuitzak en spuit een toef op de cupcake

~*~*~



Citroen Frambozen Cupcakes

Ingredienten

3 cups bloem
2 cups suiker
1 Theelepel bakpoeder
Schil van 2 citroenen
3/4 theelepel zout
1 cup ongezouten boter(in kleine stukjes)
4 eieren
1 kop volle melk
1 Theelepel citroensap
1 theelepel vanille extract

Bereiding
Verwarm oven aan 180 graden celsius voor.

Zet de vormpjes voor de cupcakes op een bakblik
Doe de bakpoeder, meel, suiker en de citroenschil in een kom
Mix alles door elkaar
Voeg de boter toe tot een kruimelige massa
Doe de eieren,melk, citroensap en vanille extract in een andere kom
Mix met gemiddelde snelheid alles door elkaar
Doe het meel mengsel in drieen erbij
Vul de vormpjes 2/3 met het beslag
Bak de cupcakes in de oven in 17 a 20 minuten tot ze gaar zijn
Zet ze op een rek om af te koelen

Raspberry Cream Frosting

1 pakje koude cream cheese
3/4 cup boter (kamertemperatuur)
1/2 cup frambozenjam
1/2 theelepel vanille extract
snufje zout
1 drupje rode food coloring
3 cups poedersuiker

Bereiding

Mix in een kom de boter,cream cheese, boter en jam doorelkaar
Doe de vanille extract zout en food coloring erbij en mix tot alles roze is
Zet de mixer langzaam en doe iedere keer beetje suiker erbij
Zet de mixer dan hoger en klop tot een zachte massa
Zet in de koelkast tot de cupcakes koud zijn
Versier de cupcakes met de frosting en zet een framboos op de cupcake



Red Velvet Cupcakes

Een rode cupcake, zeer geschikt voor romantische aangelegenheden

Ingredienten voor 12 cupcakes

125 gram zachte boter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren, op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
2 eetlepels slagroom
1 theelepel vanille extract
1 & ½ eetlepel citroensap
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
rode food kleurstof

Topping

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract

Voorbereiding:
 
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.



Zet een cupcake of muffin bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar.

Bereiding
 
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.

Smelt de chocolade voorzichtig au bain marie in een saus pannetje.
Schenk de chocolade langzaam en al kloppend bij het boter mengsel.
Voeg nu een voor een de eieren toe.
Doe de room, vanille en citroensap erbij.
Klop kort door en voeg daarna cacao, bakmeel en zout toe.
Klop tot een glad deeg.
Voeg de kleurstof toe en mix tot een mooie rode kleur is verkregen
Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met het beslag
Zet de cupcakes in de oven en bak ze 20 a 25 minuten tot ze gaar zijn
Zijn de cupcakes van boven bol...
Leg er dan voor 1 minuutje een broodplank bovenop
Laat ze op een rooster afkoelen

Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuige massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie creme.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water en de vanille extract toe.

Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes en versier naar wens.

~*~*~



Tres Leches Cupcake

Een beetje meer werk
Maar dan heb je ook heel aparte cupcakes

Verwarm de oven voor 170 graden
Zet het muffinblik klaar met de vormpjes erin

Ingredienten:

3/4 cup ongezouten zachte boter
1 cup suiker
3 eieren (gesplitst)
1/2 theelepel vanille extract
1 cup bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
3/4 cup karnemelk
1/2 cup evaporated melk (koffie melk)
1/2 cup gecondenseerde melk (zoet)
1/2 cup kokosmelk
1 cup licht geroosterde kokos vlokken of geraspte chocolade

Bereiden:

Klop de boter en de suiker samen tot een luchtige creme
Doe er 1 voor 1 de eidooiers bij
Blijf kloppen tot de dooiers zijn opgenomen en er geen geel te zien is
Doe nu beetje bloem kloppend erbij
Hierna beetje karnemelk
Doe dit om en om tot de karnemelk en bloem op is
Eindig met de bloem
Klop de eiwitten tot stijve pieken
Schep ze voor zichtig door het deeg
Vul de vormpjes tot 1/2 met het beslag
Bak ze in 20 a 25 minuten gaar
Laat ze afkoelen (10 minuten)

Roer de kokosmelk,gecondenseerde en de geevaporeerde melk door elkaar
Prik met een houten satepen gaatjes in de cupcake
Schep voorzichtig een lepel van het melkmengsel over de warme cupcakes
Laat minstens 2 uur staan en goed afkoelen

Bereiden van de frosting:

Ingredienten

5 grote eiwitten
1 en 1/2 cup suiker
pakje ongezouten boter (zacht en in stukjes)
1/4 theelepel zout
1 eetlepel vanille
1 cup dulce de leche

Bereiden:

Klop de eiwitten met de suiker in een kom boven kokend water
Blijf kloppen tot het mengsel 70 graden heeft bereikt
Doe het mengsel in een kom
Mix met mixer tot het dubbele volume is bereikt en het mengsel is afgekoeld
Doe iedere keer een klontje boter erbij en blijf kloppen tot de boter is opgenomen
Voeg zout en vanille extract toe
Voeg als laatste de dulce de leche toe (begin eerst met 1/2 cup erdoor te mixen)
Mix goed door en schep het mengsel in een spuitzak
Spuit hiervan een mooie rozet op de cupcake
Sprenkel beetje Dulce de Leche over en geroosterde kokos vlokken of geraspte chocolade

~*~*~



Lorraine`s Tiramisu Cupcakes
In muffinvorm maken

Ingredienten:

165 gram zachte boter
100 gram suiker
4 eieren
260 gram zelfrijzend bakmeel(gezeefd)
80 gram ricotta kaas
3 theelepels koffie essence
(of 2 theelepels instant koffie opgelost in 4 theelepels water)
12 amaretti koekjes (verkruimeld)
poedersuiker en cacao voor strooien

Vulling:

500 gram mascarpone
1/2 theelepel vanille extract
4 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels marsala of amaretto
8 amarettikoekjes (verkruimeld)

Suikerstroop

165 gram suiker
165ml water
2 eetlepels instant koffie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe cupcake vormpjes in het muffinblik
Doe de boter en suiker in een kom
Mix tot het romig en luchtig is
Voeg de helft van de eieren toe gevolgd door de helft van het meel
Voeg de rest van de eieren toe en dan de rest van het meel
Voeg de ricotta,koffie en koekjes toe
Schep dit goed door elkaar
Schep het mengsel in de vormpjes
Bak ze in de oven (25 a 30 minuten)
Prik met een sateprikker in de cake of het deeg droog is
Anders nog 5 minuten in de oven
Haal uit de oven en laat afkoelen

Als de cakes in de oven staan kan de siroop gemaakt worden
Doe hiervoor de ingredienten voor de siroop in een pannetje
Breng aan de kook
Als de suiker is opgelost de siroop in laten koken tot siroop
Laat afkoelen


Doe de mascarpone, vanille extract, poedersuiker en de marsala in een kom
Mix alles goed door tot een smeuig geheel
Voeg de koekjes toe en schep goed door
Zet koel weg tot gebruik

Als de cakejes zijn afgekoeld kunnen ze horizontaal doorgesneden worden
Haal ze hiervoor uit de vormpjes
Zet de hoedjes even opzij
Neem een kwastje en borstel flink wat van de siroop op de halve cupcakes
Schep met een lepel een flinke dot mascarponecreme op de cupcakes
Zet het hoedje erop en druppel de overgebleven koffiesiroop erover
Bepoeder ze met de poedersuiker en of cacaopoeder
Serveer ze gelijk

~*~*~



Lemon Diva cupcakes

Het beroemde cupcakeje van Julia Goodwin
Heerlijk met citroen
Dat kan alleen maar lekker zijn.

Ingredienten:

100 gram ongezouten boter (zacht)
3/4 cup (165 gram ) Basterd suiker
1/2 theelepel vanille extract
rasp van 3 citroenen
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 cup (125 ml) melk

Frosting:

125 gram ongezouten boter (zacht)
2 cups (300 gram) icing sugar
1 & 1/2 eetlepel citroensap
gele food kleurstof (optioneel)
gele vruchtjes voor te garneren (citroenscilletjes)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Zet de papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm

Mix de boter, suiker en vanille extract licht en cremig in een kom
Mix de citroenrasp erdoor
Voeg 1 ei per keer toe tot het is opgenomen in het botermengsel
Voeg dan het volgende ei toe
Schep de bloem en de melk toe in 2keer
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes
Bak de cupcakes ca 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn
Zet ze op een rek om af te koelen

Klop de boter romig
Voeg beetje bij beetje de suiker toe
De helft van het citroensap toevoegen
Blijf goed kloppen
Voeg steeds klein beetje citroensap toe tot het is opgenomen
Voeg de kleurstof toe als je dat nodig vind
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes
Versier met een vruchtje of stukje citroenschil

~*~*~



Cupcakes met Zalm en Roomkaas

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 ml karnemelk
2 eieren (op kamertemperatuur )
70 gram geraspte kaas
1/2 theelepel zout
50 gram droge lente-uiensoep (honing)

Topping

3 takjes dille, waarvan 2 fijngehakt
(of 3 eetlepels dille kruiden)
200 gram naturel roomkaas
250 gram gerookte zalm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200C.
Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar en verdeel dit over 12 cupcake vormpjes.
Bak ze circa 15 minuten bruin en gaar.
Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping.
Meng de (fijngehakte) dille met de roomkaas en snijd de zalm in plakjes.
Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas.
Leg er wat zalmplakjes op en versier ze met wat dille.

~*~*~



Aardappel Cupcake`s van Jeroen

Ingredienten:

1 kg loskokende aardappelen
4 plakjes chorizo (dikke; 4-5 mm)
6 kwartjes van artisjokken (opgelegd in olie)
2 eieren
1 ui
2 eetlepels verse geitenkaas
2 eetlepels bloem
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
1 scheutje olijfolie

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes.
Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.
Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven.
Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.
Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe.
Stamp tot een fijne (droge) puree.

Hak de verse oregano fijn.
Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano door de puree.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breek de eieren en hou de eiwitten apart.
Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree.
Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect.
Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups.
Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).
Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht

~*~*~